Barcelona tindrà el 2008 l’aigua més bona però el doble de cara

La nova dessaladora del Prat i la de la Tordera produiran 70 hectòmetres cúbics d’aigua més a l’any a 0,40 euros el metre cúbic (ara val 0,21).
L’aigua de Barcelona tindrà millor gust i més qualitat el 2008 i serà el doble de cara que ara. La creació de la dessaladora de l’àrea metropolitana –ubicada al Prat del Llobregat, al costat de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Depurbaix– i l’ampliació de la de la Tordera –entre Blanes i Malgrat de Mar– permetrà produir 70 hectòmetres cúbics anuals més d’aigua  del mar.

La construcció de la planta dessaladora costarà 240 milions d’euros i ampliar la de Tordera, 29.

El doble de cara

El cost de cada metre cúbic d’aigua que surti d’aquesta planta dessaladora serà 0,40  euros, segons va explicar ahir el president de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jaume Solà. Actualment, l’empresa pública que abasteix d’aigua l’àrea metropolitana, Aigües Ter Llobregat, cobra 0,21 euros per cada metre cúbic.

La creació de la dessaladora del Baix Llobregat permetrà, segons va afirmar el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà,
 145
hectòmetres cúbics

d’aigua es generaran cada any

cobrir el dèficit que es produeix quan, a causa de la crescuda del Llobregat, les estacions de tractament d’aigües potables d’Abrera i Sant Joan Despí interrompen el seu funcionament.

A més d’aquestes dues actuacions, Salvador Milà va anunciar altres dotze per millorar el tractament de l’aigua a les plantes potabilitzadores, la recuperació d’aqüífers o la reutilització de les aigües regenerades.

El total de les actuacions tindrà un cost de 1.100 milions, 542 dels quals seran dels Fons Europeus de Cohesió que concedeix la Unió Europea a finals d’any i que obliguen a fer les obres en dos anys.

Aquestes actuacions permetran, segons Medi Ambient i Habitatge, que no faci falta transvasar cap a Barcelona tanta aigua procedent del riu Ter –actualment són 180 hectòmetres cúbics a l’any–, que es millorin les reserves dels embassaments, la regulació de l’aigua i la creació d’una xarxa única d’abastiment de l’aigua.

Aigua a 25 metres de profunditat

La Generalitat estudia tres alternatives per captar l’aigua del mar que serà dessalitnizada a la planta del Baix Llobregat. Sí estan clares les característiques del lloc des d’on s’agafarà l’aigua. Serà un punt situat a 2,3 quilòmetres de la línia costanera i que tingui una profunditat de 30 metres. L’aigua s’agafarà a 25 metres de la superfície. Cada any se’n treuran 60 hectòmetres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento