Els adolescents de Barcelona diuen que no s’emborratxen tant

Tres de cada deu joves de 15 i 16 anys admeten haver-se embriagat algun cop. El 40% de les noies ho ha fet durant el curs.
Les conductes de risc relacionades amb l’alcohol –les borratxeres– mostren un descens entre els adolescents de Barcelona, segons un estudi que ha elaborat l’Agència de Salut Pública després d’enquestar 3.975 escolars.

El sector juvenil que mostra més conductes de risc, el comprès entre els 15 i 16 anys i que cursen 4rt curs d’ESO, han rebaixat les pràctiques relacionades amb el consum d’alcohol, revela l’informe.

Més risc en les fèmines

Durant el curs 1995-96, els adolescents van declarar, en un 40,4%, que s’havien emborratxat alguna vegada. Un percentatge que es redueix notablement fins al 33,8% el 2003-04. En aquesta franja d’edat, les noies demostren que són més propenses al consum. Un 40% admeten haver-se emborratxat, un 7,7% menys que fa vuit anys.

El percentatge de nois de 13 i 14 anys que el curs 1986-87 admetia haver tastat l’alcohol era del 76,3% i el 70%, de les noies. La mateixa proporció registrada el curs 2003-04 baixa al 62,7% en els nois i en un 51,4% en les noies. Això demostra que el contacte amb l’alcohol es produeix cada vegada més tard.

No passa el mateix amb els alumnes de 15 i 16 anys, on el consum es manté pràctiment igual, al voltant del 87%, els qui declaren haver consumit alcohol.

Més de dues borratxeres l’any

Les dades aportades per l’Agència de Salut Pública es poden complementar amb les que va anunciar el Ministeri de Sanitat, a través de la presentació d’una enquesta similar inclosa en el Pla de Drogues i que ha estat realitzada a escolars de tot Espanya. Els resultats del sondeig ministerial mostren que un de cada quatre joves de l’Estat d’entre 14 i 18 anys ha reconegut sense embuts que s’emborratxa més de dues vegades al mes. Contràriament al que s’ha donat en els joves de Barcelona, segons es desprenen de les dades aportades per l’Agència de Salut Pública, a Espanya es detecta un increment del consum d’alcohol entre els menors. Entre els joves de 15 i 19 anys, s’han duplicat aquells que reconeixen «sovintejar» les borratxeres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento