El bus nocturn de Barcelona es blindarà amb càmeres de vigilància

  • L'EMT vol millorar-ne la seguretat a la nit i els caps de setmana.
  • S'instal·laran en el termini d'un any.
  • Afecta les 17 línies i els 128 autobusos del servei.

Els autobusos nocturns de Barcelona tindran videovigilància. Les queixes d’usuaris i conductors pel comportament poc decorós d’algun passatger han portat l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) a col·locar el seu propi ull detector a la flota.

En dos mesos, a l’abril, traurem el concurs i, a finals d’any, començaran a instal·lar-les. Estaran totes posades en uns sis mesos més", ha revelat el president de l’EMT, Antoni Poveda, durant la presentació de l’Estudi de finançament del transport públic a diferents àrees metropolitanes d’Europa.

D’aquesta manera, les càmeres estarien en funcionament en el termini d’un any. Hi ha 17 línies (l’EMT no cobreix, per exemple, les nocturnes de Mataró o Sabadell) amb uns 128 autobusos operatius. Les declaracions dels responsables del transport públic les darreres setmanes apunten a un major control per reduir el frau i millorar la seguretat a la nit, especialment, el cap de setmana.

"És més aviat una constatació del que passa (a les nits) que una demanda", ha afegit Poveda. Metro i Ferrocarrils de la Generalitat ja en tenen centenars d’instal·lades. Segons fonts de l’EMT, ja s’han fet proves de videovigilància en alguns autobusos per motius "tècnics" per veure si el sistema funciona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento