Pat Metheny, guitarra de referència

  • El músic presenta el seu projecte 'Orchestrion'.
  • S'encarrega d'obrir el Festival de Guitarra de Barcelona.
Pat Metheny ofereix entre 120 i 240 concerts cada any.
Pat Metheny ofereix entre 120 i 240 concerts cada any.
ARXIU
Pat Metheny ofereix entre 120 i 240 concerts cada any.

Dues llegendes vives a la guitarra, cadascuna amb el seu estil, s’encarreguen d’obrir i tancar el Festival de Guitarra de Barcelona. L’inici del certamen és cosa de Pat Metheny i la cloenda, de Paco de Lucía.

Tots dos estan considerats com dos dels guitarristes més influents dels darrers 50 anys. L’edició número 21 del festival arrencarà diumenge a l’Auditori amb Metheny, que presentarà un nou projecte que porta per nom Orchestrion. Aquest desenvoluparà el concepte de solo ensemble.

D’aquesta forma, el guitarrista compareixerà en solitari dalt de l’escenari, acompanyat només d’un recolzament tecnològic d’instruments acústics i electroacústics en què ha estat treballant durant un any sencer.

Tornant a la cloenda, aquesta tindrà lloc el proper 20 de juny al Gran Teatre del Liceu amb un mite del flamenc a les sis cordes, Paco de Lucía, una estrella internacional incombustible. L’artista no passava pel Liceu des del 2006.

Metheny (EEUU, 1954) és un dels grans músics de jazz i en les seves vitrines atresora fins a 17 premis Grammy. El Pat Metheny Group va guanyar un Grammy l’any 2006 per l’àlbum The Way Up en la categoria de Millor Àlbum de Jazz Contemporani.

•L’Auditori. Lepant, 150. Diumenge a partir de les 21.30 hores. Preu de les entrades: de 30 a 50 euros. Més informació: www.theproject.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento