Les escoles ensenyaran a fer un bon ús del transport públic

Fomentaran la mobilitat sostenible entre 15.000 estudiants. Faran sortides per conèixer de prop els Ferrocarrils.
«Volem respecte i amor pels nostres trens? Fem-los estimar fent-los entenedors». El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va fer ahir aquesta reflexió a la presentació d’un projecte pedagògic que es vol implantar a 3.000 escoles del país i que en aquest curs podria arribar a 15.000 estudiants i el vinent, a 20.000.

El projecte, batejat amb el nom d’El Tren de l’Enseyament, té com a objectiu educar els nens i joves de totes les fases educatives en una nova cultura de la mobilitat, fent-los conscients del valor històric, mediambiental i econòmic del transport públic i ferroviari. L’objectiu és fomentar l’ús del transport públic entre els joves.

El projecte impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament,  complementarà activitats que ja estan en marxa a les escoles i afavorirà l’aprenentatge mitjançant l’experiència. Així, a banda dels manuals ja editats per FGC i que són a disposició de les escoles que s’adhereixin a la inicitiva, també estan previstes nombroses sortides i visites a instal·lacions de FGC, com els cremalleres o les sales des d’on es controlen totes les línies.

La Generalitat vol gestionar Rodalies

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va aprofitar l’acte de presentació del nou programa pedagògic per tornar a recordar que el seu departament aspira a gestionar les línies de trens del servei de Rodalies de Renfe. El conseller de Política Territorial va englobar aquesta aspiració dins de la tendència a fer una política de major «proximitat» al ciutadà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento