Les rebaixes a Catalunya s'inicien amb descomptes del 50%

  • Cada català es gastarà entre 90 i 100 euros de mitjana.
  • Roba i complements acumulen les millors ofertes.
  • Es facturaran 1.000 milions fins al març.

"Unes rebaixes d’escàndol". Vist l’esprint final de Reis, els comerciants catalans esperen unes rebaixes amb descomptes inicials del 50%, unes vendes que podrien pujar lleugerament, però amb una facturació inferior.

Els descomptes d’hivern comencen dijous i duraran fins el març. "Altres anys s’ha començat amb rebaixes del 20 o 30%, però enguany l’encetem amb el 50%, i arribarem al 70%", afirma Salvador Albuixech, de Barcelona Comerç. Aquestes ofertes s’afegeixen a les que es van fer per promocionar el consum al Nadal.

De nou, roba i complements oferiran els descomptes més sucosos. En electrònica, electrodomèstics, parament de la llar i basar, seran menys importants. La Confederació de Comerç de Catalunya espera que cada català es gasti una mitjana de 90 o 100 euros. "Aquestes rebaixes tindran la virtut que, amb els mateixos diners, es podran comprar més coses", apunta el seu president, Miquel Àngel Fraile.

La facturació total s’aproximarà als 1.000 milions d’euros. Encara que es pot vendre fins a un 5% més de productes, es farà menys caixa perquè les rebaixes seran majors, apunten les dues entitats. Els primers quatre dies seran els més dinàmics. Hi coincideixen les vacances escolars dels nens i el primer cap de setmana, amb un diumenge d’obertura.

Els comerciants creuen que ajudarà a mantenir el consum l’estalvi de la població que segueix treballant. "Molts consumidors es troben amb més diners del que pensaven", apunta Albuixech. Com en cada període de rebaixes, els usuaris han de recordar que la qualitat i els drets són els mateixos. Per això, és necessari conservar el comprovant de compra.

La crisi es va endur per davant un 10% dels comerços de Catalunya, segons els càlculs de la Confederació de Comerç. En total, són uns 2.000 menys. "Els que queden són més competitius»", ha raonat Miquel Àngel Fraile. La primera meitat del 2010 es preveu "complicada" i no s’albira una mínima recuperació fins al segon semestre, malgrat la pujada de l’IVA d’un o dos punts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento