'Un marit ideal', el gran poder de les aparences al teatre

  • Una pèrfida dona fa perillar la harmònica vida d'un polític.
  • Abel Folk, Joel Joan i Sílvia Bel protagonitzen l'obra.
Els protagonistes d'aquesta comèdia d'Oscar Wilde.
Els protagonistes d'aquesta comèdia d'Oscar Wilde.
David Ruano
Els protagonistes d'aquesta comèdia d'Oscar Wilde.

Quan una vida es basa en una falsa façana es corre el risc que aquesta s’ensorri. A ulls del món, Robert Chiltren és un home ideal. Té una carrera política brillant i està considerat tot un cavaller. A més, està casat amb la Victòria, amb qui constitueix un matrimoni aparentment feliç i ple.

La seva vida transcorre de forma harmònica fins que una malèvola i atractiva dona entra a la seva vida: Mrs. Cheveley, qui l’amenaça de desvetllar un secret del seu passat, una acció obscura gràcies a la qual va poder construir les seves exitoses vides professional i personal. Davant aquest fet, Chiltren, desesperat, decideix recórrer al seu amic Arthur Goring, tot un dandi.

Així arrenca la comèdia d’Oscar Wilde Un marit ideal, que el director teatral Josep Maria Mestres ha adaptat als temps actuals (l’obra original està ambientada en els escenaris londinencs de finals del segle xix) i en la qual tracta la corrupció política, el joc brut, el tràfic d’influències o les infidelitats. En definitiva, els aspectes més foscos de les persones.

Participen en el muntatge Abel Folk (Robert), Mercè Pons (Victòria), Sílvia Bel (Mrs. Cheveley) i Joel Joan (Arthur Goring), entre d’altres. Divendres arrenquen les funcions prèvies d’Un marit ideal, obra amb què s’inaugura la segona temporada del Teatre Goya. La seva estrena oficial està prevista per al dia 26 d’octubre. S’estarà en cartell fins «que el públic decideixi», segons ha afirmat el director artístic de la sala, Josep Maria Pou.

* Teatre Goya. Joaquim Costa, 68. Divendres, a les 21.00 h; dissabte, a les 18.30 i les 22.00 h; diumenges, a les 18.30 hores. Preu de les entrades: 29 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento