Més "intimidacions" a mestres perquè apugin les notes als alumnes

  • Bona part de les pressions procedeixen dels pares.
  • Volen altes qualificacions perquè els fills cursin les carreres més selectives.

Els professors denuncien un «repunt significatiu de les intimidacions» de les famílies perquè apugin les qualificacions als alumnes i així puguin fer els estudis desitjats. Aquests fets es produeixen «sobretot en centres de nivell econòmic mitjà o mitjà-alt», apunta Rosa Elena, del sindicat ANPE-Catalunya.

La pressió s’exerceix especialment durant el Batxillerat i els cicles formatius de grau superior. «Incideixen per por que els joves no puguin fer una carrera, amb una nota de tall elevada», diu l’assessor jurídic de l’entitat, Pere Ciutat.

Les «intimidacions» solen ser de caire psicològic:_«Busquen tots els trucs possibles per fer revisions, presenten queixes als seminaris o a la Inspecció i, fins i tot, qüestionen la professionalitat del docent», lamenta Ciutat. La majoria de casos són pares interessats en l’educació dels seus fills, que volen obtenir «la màxima nota possible».

ANPE va rebre 143 trucades de mestres al Defensor del Professor a Catalunya durant el curs 2008-09. El 82% correspon a problemes anímics (ansietat, dificultat de dormir, nerviosisme, etc.). Un terç de les queixes tenen com a origen les dificultats per fer classes i un 16%, la concentració d’immigrants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento