Comunitat Valenciana

El Consell declara el 2 d'agost com a Dia de la Dansa Tradicional Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres la declaració del 2 d'agost com a Dia de la Dansa Tradicional Valenciana en honor al dia de naixement de l'artista valencià Francisco Miralles, de brillant carrera internacional al món de la dansa.

La dansa tradicional valenciana engloba un conjunt de balls que el poble valencià ha transmés de generació en generació. Es tracta d'una expressió cultural i artística, de cohesió social, en la qual s'integren elements com la indumentària, la música amb tabalet i dolçaina, el vent-metall, les coreografies, la representativitat o els significats originaris i rituals que porta aparellada.

D'altra banda, també s'ha donat llum verda a un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i l'Ajuntament dels Poblets per a la celebració de l'aniversari del Festival Almadrava Rock 1999-2022.

L'Ajuntament dels Poblets ha donat suport des de la dècada dels huitanta a la música en valencià i enguany vol celebrar la commemoració de l'aniversari del Festival Almadrava Rock, una cita que es va desenvolupar amb aquest nom i per primera vegada en 1999.

Per aquest motiu, l'Ajuntament i l'Institut Valencià de Cultura col·laboren assumint cada part uns compromisos financers, així com una sèrie de gestions relacionades amb la celebració del festival. En concret, l'IVC aporta 14.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento