Comunitat Valenciana

La Generalitat intensifica la vigilància aèria contra els incendis forestals davant l'onada de calor

La Generalitat ha explicat que intensificarà aquests dies d'onada de calor les tasques preventives amb vols de reconeixement en les tres províncies en les zones de màxim risc d'incendi forestals, segons els criteris que determine l'Agència Estatal de Meteorologia
Archivo - Arxiu- Imatge d'un incendi captada per un helicòpter de la Generalitat
Archivo - Arxiu- Imatge d'un incendi captada per un helicòpter de la Generalitat
GVA112
Archivo - Arxiu- Imatge d'un incendi captada per un helicòpter de la Generalitat

Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, que ha mantingut aquest divendres una reunió en el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, al costat del director general d'Interior, Salvador Almenar, en la qual han participat els servicis d'emergències, consorcis provincials de bombers, responsables de bombers forestals, la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals i representants dels Cossos i Forces de Seguretat.

Ángel ha assegurat que tot el dispositiu de prevenció i extinció d'incendis de la Comunitat Valenciana està plenament operatiu per a activar-se i mobilitzar els recursos necessaris davant el risc de possibles incendis forestals davant la previsió d'altes temperatures derivades de l'onada de calor.

Els mitjans aeris mobilitzats aquests dies, segons ha detallat, "tenen capacitat per a alliberar càrregues d'aigua i retardant per a actuar de manera immediata, si fóra necessari".

El secretari autonòmic ha assenyalat que durant aquest episodi d'altes temperatures "s'establirà una coordinació permanent durant les 24 hores amb totes les administracions implicades i ha valorat la important tasca que desenvolupen les 66 torres de vigilància de la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals distribuïdes pel nostre territori, una xarxa que proporciona als operatius d'emergències una informació crucial de possibles anomalies sobre el terreny".

APEL·LA A LA PRUDÈNCIA

Així mateix, ha apel·lat a la prudència i a la responsabilitat de la ciutadania. "Durant aquests dies és recomanable que eviten qualsevol activitat que puga posar en risc, tant la seua integritat física, com les nostres muntanyes. Als excursionistes els demanem que extremen la precaució i, que diguen als seus familiars quines rutes realitzaran i prenguen les mesures per a evitar qualsevol accident", ha dit.

En eixe sentit, recomana a la població que l'activitat en boscos i parcs naturals "siga mínima, no només perquè ajudarà a reforçar la seguretat d'aquests espais, sinó també per a preservar la seua salut", ha manifestat Ángel, qui ha recordat que cal mantindre especial vigilància amb les persones més vulnerables, els xiquets i les persones majors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento