Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant actualitza la normativa per a impedir instal·lar gasolineres prop de zones residencials

La Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alacant, a través de l'Oficina del Pla General d'Ordenació Urbana, ha iniciat els tràmits per a adaptar la normativa vigent en relació a la concessió de llicències de gasolineres a la legislació autonòmica. Aquest canvi suposa una restricció de la regulació en impedir la instal·lació d'estacions de subministrament a menys de 250 metres de zones residencials, sempre que el sòl en el qual se situe aquest qualificat com a terciari o industrial.
L'edil Adrián Santos
L'edil Adrián Santos
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
L'edil Adrián Santos

La normativa actual permet la construcció d'aquest servici en sòl dotacional el que "xoca" amb la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup), segons ha informat el consistori en un comunicat.

Segons ha destacat el regidor Adrián Santos Pérez, "la nova ordenança prima la seguretat de les instal·lacions de subministrament d'hidrocarburs, amb la regulació d'emplaçaments i distàncies mínimes amb zones urbanes per a un tipus de combustible que encara és usat per la immensa majoria de la població".

"Amb aquesta nova regulació municipal busquem fixar amb claredat la normativa per a la implantació de punts de proveïment de combustible en el casc urbà de la ciutat", ha explicat l'edil.

Per part del Servici de Pla General i Planejament del consistori es pretén dur a terme una Modificació Puntual del Pla General vigent. L'objecte fonamental és adaptar l'actual regulació dels usos dotacionales en la qual no es realitza distinció entre la titularitat pública o privada.

Segons el consistori, aquesta regulació "entra en conflicte" amb la legislació urbanística actualment vigent a la Comunitat Valenciana, que realitza una distinció i regulació pròpia "més adequada" de les dotacions de titularitat privada que considera que són usos terciaris de caràcter especial.

Amb la introducció del nou article 93.a para la regulació de les instal·lacions de proveïment de combustible, es modifica la seua regulació actual, amb la concreció els seus possibles emplaçaments i amb l'establiment d'una distància mínima de 250 metres pel que fa a les parcel·les qualificades amb ús residencial que, a més, estiga reconeguda com a ús terciari o industrial.

S'estableix una excepció en el cas que, malgrat que no es complisca amb la distància, però sí amb la qualificació del sòl, s'autoritze si l'estació està enfront d'un vial estructural.

L'Ajuntament sotmet la documentació a consulta pública prèvia a través del portal web municipal des del 6 de juliol fins al pròxim 5 d'agost. Amb aquesta modificació puntual, "es pretén dotar de major flexibilitat la regulació actual de les dotacions públiques, eliminar i adequar aquells aspectes que resulten incongruents amb la legislació urbanística vigent, així com dur a terme una organització més racional de les normes urbanístiques pel que fa als usos terciaris i dotacionals".

Una vegada finalitzada la consulta, s'elaborarà un informe de resposta conjunta a les aportacions rebudes, incorporant-se a l'expedient el resultat de la consulta, amb indicació del nombre de participants, nombre d'opinions emeses i el citat informe de resposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento