Comunitat Valenciana

IPC.- Els preus augmenten un 10,2% anual a la Comunitat Valenciana al juny

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la Comunitat Valenciana ha pujat un 10,2 per cent al juny en termes interanuals i un 1,9% en relació amb el mes anterior, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La inflació acumulada en el que va d'any quede establida en el 6%.
Archivo - Arxiu - Lineal de fruita en supermercat d'Aldi
Archivo - Arxiu - Lineal de fruita en supermercat d'Aldi
ALDI
Archivo - Arxiu - Lineal de fruita en supermercat d'Aldi

El sector més inflacionista respecte al mes anterior va ser Transport, amb un augment del 5,1%, li segueix Habitatge (+3,6%), Hotels, cafés i restaurants (+1,8%),Aliments i begudes no alcohòliques (+1,7%), Oci i Cultura (+1,1%), Begudes alcohòliques i tabac (+0,8%), Parament (+0,6%) i altres (+0,4%).

Els preus a la Comunitat van romandre invariables en Ensenyament, mentre que els únics sectors en els quals va descendir va ser el de Vestit i Calçat (-1,3%), Medicina (-0,2%) i Comunicacions (-0,1%).

En el conjunt de l'Estat, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 1,9% al juny en relació al mes anterior i va disparar la seua taxa interanual 1,5 punts, fins al 10,2%, el seu nivell més alt des d'abril de 1985.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento