Comunitat Valenciana

El PPCV critica que amb Puig "la Comunitat lidera el deute i el dèficit i no hi ha solucions"

El portaveu d'Hisenda del grup 'popular' en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha denunciat aquest divendres que, amb Ximo Puig com a president de la Generalitat, la Comunitat Valenciana "lidera el deute i el dèficit i no hi ha solucions".
Rubén Ibáñez en atenció a mitjans
Rubén Ibáñez en atenció a mitjans
PPCV
Rubén Ibáñez en atenció a mitjans

Ibáñez s'ha pronunciat així en un comunicat després de conéixer les dades de dèficit de CCAA coneguts aquest dijous, unes xifres que la Comunitat Valenciana lidera fins a abril amb 1.072 milions d'euros.

"La política econòmica del Govern de Puig és caòtica i irresponsable. Entre 2016 i 2021 el govern de Puig ha deixat sense executar més de 4.600 milions d'euros en polítiques socials, unes quantitats que encara són més indecents després de comprovar les dades de pobresa coneguts aquests dies", ha manifestat el diputat.

Al seu juí, "és clamorós la fallada de les polítiques socials a la Comunitat Valenciana mentre segueix la despesa de personal del Consell, que ha crescut un 33 per cent des de 2015", ha explicat Ibáñez.

A més, Ibáñez ha assenyalat que el Govern valencià va tancar desembre de 2021 amb impagaments de 2.300 milions a persones, proveïdors i pimes. "Amb el govern de Puig s'ha recaptat més, ens hem endeutat més i hem tingut més dèficit i enfront d'això no hi ha solucions", ha exposat.

Per al diputat del PP, "els valencians mereixen tindre un Govern que sàpia gestionar i donar respostes, no un Consell que solament vetla pel seu i s'ha oblidat de la gent". Així mateix, ha criticat que la Comunitat Valenciana seguisca a la cua en finançament autonòmic.

"Per a (Pedro) Sánchez un valencià val 678 euros menys que un càntabre i el pitjor és que Puig és incapaç de plantar-se i exigir-li un nou model de manera immediata", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento