Comunitat Valenciana

Niño de Elche presentarà una "ruta entre músiques festeres" al Festival Polirítmia

Niño de Elche obrirà amb el seu nou projecte la programació de concerts de la cinquena edició del festival Polirítmia de València, una trobada dedicada a les músiques i danses mediterrànies.
Cartell del Festival Polirítmia
Cartell del Festival Polirítmia
GVA
Cartell del Festival Polirítmia

El certamen arranca una nova convocatòria aquest divendres, 1 de juliol, amb la inauguració a la plaça de l'Ajuntament de València. Seran deu dies consecutius de concerts, danses, tallers i trobades entorn de la cultura mediterrània. Enguany, a l'escenari obert i d'accés lliure de la plaça de l'Ajuntament, se sumen el Teatre Rialto i La Nau, explica la Conselleria de Cultura en un comunicat.

El tret d'eixida el donarà demà, a les 22.00 hores a la plaça de l'Ajuntament, el Sarau de la Fira, dins de les Nits de Folk de la Gran Fira de València, una sessió oberta de música i ball populars comandada per la Quadrilla del Molí. El seu projecte 'reQperem' naix d'un treball d'investigació i recuperació a partir dels registres més antics que es coneixen, orientat a mantindre viu el nostre patrimoni.

L'exhibició de la Nova Muixeranga d'Algemesí i la Jove Muixeranga de València el 2 de juliol a la vesprada, en un itinerari que anirà de la plaça de l'Ajuntament fins a la Llotja, donarà pas a la programació oficial de concerts.

A les 22.00 hores del dissabte, Niño de Elche estrenarà en la plaça de l'Ajuntament de València el seu nou espectacle, 'Concert de músika festera', al costat de la DJ Susana Hernández Pulido (Ylia) i la banda de música del CIM de Benimaclet. "Recorrerem una 'ruta' entre músiques festeres on 'ballar o morir' continue sent un bon lema de supervivència", afirma l'artista il·licità.

El primer cap de setmana finalitzarà amb el concert a la plaça de l'Ajuntament de València de Stelios Petrakis Quartet. Considerat un dels mestres actuals de la música cretense, Petrakis presentarà el diumenge 3 de juliol, a les 22.00 hores, el nou disc 'Spondi', al costat dels músics Dimitris Sideris i Michalis Kontaxakis, i el ballarí Nikolaos Lempesis.

Recrearan el mosaic sonor de Creta, marcat per diverses influències mediterrànies, una música tradicionalment feta per al ball i els esdeveniments purament festius.

Les quatre propostes del cap de setmana seran d'accés lliure i gratuït, sense necessitat de reserva. La programació continuarà del 4 al 10 de juliol i pot consultar-se en la web del festival:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento