Comunitat Valenciana

Aprovada la comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat el decret mitjançant el qual es crea la comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana, que estarà adscrita a la Presidència de la Generalitat, a través de la Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva.

La comissió té caràcter d'òrgan col·legiat permanent per a l'assessorament i consulta en matèria de difusió i promoció institucional de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana, i comptarà amb la col·laboració del conjunt de la ciutadania i el seu teixit associatiu.

Les accions de difusió i promoció que realitzarà la comissió inclouen campanyes, publicacions institucionals, així com l'activitat promocional desenvolupada per la Generalitat i les entitats del seu sector públic instrumental, a través de l'organització d'actes, jornades i altres actuacions d'anàlogues característiques.

La comissió assessorarà a la Generalitat en l'elaboració d'aquestes accions institucionals i debatrà i proposarà plans i mesures dirigides a impulsar i coordinar la promoció, difusió i divulgació de les festes i tradicions.

Així mateix, proposarà l'elaboració d'estudis i informes sobre el coneixement i valoració de les festes i tradicions valencianes i sobre l'impacte de les accions de promoció i difusió realitzades. També estudiarà i plantejarà mesures i accions per a impulsar i millorar la promoció i difusió d'aquestes festes i tradicions

El nou òrgan comptarà amb representants de Presidència i de les conselleries de Cultura i Participació Ciutadana, així com amb representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les entitats organitzadores de festes declarades d'interés turístic internacional o nacional o de festes d'interés turístic, la Interagrupació de Falles, la Unió Nacional d'Entitats Festeres de Moros i Cristians i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Per a facilitar el desenvolupament de les funcions de la comissió, es crea a més un comité executiu que estarà presidit per la persona titular de la Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva.

PATRIMONI CULTURAL

Les tradicions populars i les celebracions festives ocupen un lloc fonamental en el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, com a expressió de la identitat, de l'orgull i de la unió de la societat valenciana entorn d'uns símbols i uns béns immaterials que cal protegir i posar en valor.

Les nombroses festes i tradicions han sigut reconegudes amb els diferents graus d'interés i protecció que arrepleguen les respectives normatives de patrimoni cultural i turisme. Són, per tant, un important llegat de caràcter immaterial que ha de protegir-se, millorar-se i assegurar la seua transmissió de generació en generació.

Per tot açò, el Ple del Consell ha aprovat la creació d'aquesta comissió dirigida a la promoció i difusió de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento