Comunitat Valenciana

CSIF arreplega firmes en La Fe per a implantar la figura d'infermera escolar en els centres educatius

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha instal·lat aquest dijous a l'Hospital La Fe de València una taula de recollida de firmes per a sol·licitar la implantació de la figura d'infermera escolar en els centres educatius.
Recollida de firmes
Recollida de firmes
CSIF
Recollida de firmes

Una vegada admesa a tràmit en Les Corts la iniciativa legislativa popular per a l'aprovació d'una proposició de llei referent a açò, el següent pas consisteix en l'arreplegada firmes, explica el sindicat. "Considerem imprescindible la presència de professionals de la categoria infermera-infermer en els centres educatius", assenyalen els seus representants.

Referent a açò, insisteixen que "l'equip multidisciplinari dels centres educatius es troba incomplet a causa de l'absència d'eixe personal sanitari especialitzat, una circumstància que resulta especialment greu en la crisi sanitària que estem vivint a causa de la pandèmia de covid-19".

El sindicat, per a aconseguir que aquesta actuació prospere, ha iniciat una campanya de recollida de firmes, ja que ha de presentar 10.000 amb l'objectiu que puga ser debatuda en Les Corts com a iniciativa legislativa popular.

Segons CSIF, és "la primera vegada que a Espanya un sindicat presenta aquest tipus d'iniciativa amb la finalitat que aquests professionals sanitaris estiguen en tots els centres educatius".

La central sindical reclama tant des del seu sector d'Educació com des del de Sanitat l'adscripció de personal de la categoria infermera als centres escolars. Per açò motiu demana "la dotació de recursos econòmics, materials i humans a tal fi, doncs la seua presència imprescindible i fonamental".

Argumenta que "el personal docent no ha d'assumir la responsabilitat d'administració de medicació a l'alumnat, doncs es tracta d'una funció aliena a les seues competències professionals i formació". "Encomanar, per mandat legal, al personal docent aquesta responsabilitat suposa una assignació impròpia de tasques al seu lloc de treball i perfil", incideix.

En aquesta línia, CSIF posa l'accent que "els centres educatius juguen un paper fonamental en la promoció i educació de la salut, així com en la prevenció de malalties, més si cap en un context pandèmic com l'actual".

Subratlla igualment que "la coordinació i col·laboració dels centres educatius amb els professionals de la salut és bàsica per a divulgar informació, promoure mesures preventives i fomentar hàbits saludables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento