Comunitat Valenciana

AMP.- Sanitat detecta un cas sospitós de pigota de la mona a Castelló i un altre a València

La Conselleria de Sanitat ha detectat a Castelló un cas sospitós de Monkeypox (pigota de la mona), que seria importat, i un altre possible a València, que no ho seria. Són els dos primers casos sospitosos dels quals ha informat el departament dirigit per Miguel Mínguez.
Archivo - Imatge d'arxiu de casos de pigota de la mona
Archivo - Imatge d'arxiu de casos de pigota de la mona
AGENCIA DE SEGURIDAD SANITARIA D
Archivo - Imatge d'arxiu de casos de pigota de la mona

Segons ha assenyalat la Conselleria, el de Castelló és un cas importat d'una persona que ha visitat una zona endèmica i que té simptomatologia "compatible amb la malaltia", mentre que el de València no es tractaria d'un cas importat.

El dijous de la passada setmana la Conselleria de Sanitat va començar a fer arribar als departaments de Salut, Centres de Salut Pública i Centres d'Informació i Prevenció de la SIDA (CIPS) de la Comunitat Valenciana l'alerta de Salut Pública amb indicacions de què és la pigota de la mona(Monkeypox), quals són les seues causes i com detectar-la.

A més, incloïa instruccions perquè, en cas que s'identifiquen casos que complisquen els criteris de definició, "es posen en contacte de manera urgent amb els servicis de Medicina Preventiva per a iniciar la corresponent investigació epidemiològica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento