Comunitat Valenciana

La UPV i Confecomerç col·laboren en una nova càtedra per a fomentar la innovació en el teixit comercial valencià

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José E. Capilla, i el president de Confecomerç, Rafael Torres, han subscrit aquest matí l'acord per a l'impuls de la Càtedra de Comerç Confecomerç, que té com a finalitat promoure l'anàlisi, investigació i innovació del teixit comercial de la Comunitat Valenciana.
Firma del conveni entre UPV i Confecomerç per a la creació de la Càtedra de Comerç
Firma del conveni entre UPV i Confecomerç per a la creació de la Càtedra de Comerç
UPV
Firma del conveni entre UPV i Confecomerç per a la creació de la Càtedra de Comerç

En l'acte, el president de Confecomerç, Rafael Torres ha assenyalat que "aquesta actuació permetrà, a través de la tasca acadèmica i de l'estudi científic, detectar desafiaments i oportunitats d'un sector estratègic, un motor econòmic fonamental per a la dinamització econòmica dels municipis i ciutats de la nostra autonomia".

"La transferència de coneixement a través de la investigació suposarà una aportació interessant per a promoure i posar en valor l'exercici de l'activitat comercial en els territoris. És la primera vegada que a la Comunitat Valenciana de la mà de la nostra organització es desenvolupa aquesta Càtedra de Comerç, una iniciativa que, coincidint amb el canvi global que vivim, aportarà un major coneixement sobre la situació actual del teixit empresarial format per pimes, micropymes i autònoms del comerç valencià", ha asseverat.

Per la seua banda, José E. Capilla ha agraït la confiança de Confecomerç en la Politècnica: "Trobareu un aliat en la nostra universitat, en aquests temps de reptes i canvis accelerats".

La directora de la Càtedra, la professora de la UPV Carmen Escribá, explica que es treballarà per a incrementar la visibilitat i la competitivitat del comerç de la Comunitat Valenciana: "És un sector molt important, que representa el 12% del PIB i que és una font de riquesa local i de generació d'ocupació", afirma.

La investigació i l'intercanvi de coneixements seran les dos grans línies de col·laboració entre la UPV i Confecomerç, segons Escribá. "Un primer projecte se centrarà en l'anàlisi de la situació del comerç minorista de la Comunitat Valenciana i a proposar accions que responguen els reptes que es presenten", afirma la investigadora. L'intercanvi de coneixements es donarà a través de jornades de caràcter tècnic, conferencies seminaris i accions formatives.

A l'acte de firma del conveni han assistit membres de les dos organitzacions com la secretària general de Confecomerç, Amparo Barroso, la vicerectora d'Ocupació i Formació permanent de la UPV, Mª Dolores Salvador i la directora de la Càtedra, Carmen Escribá. La Càtedra de Comerç Confecomerç està adscrita a la Facultat d'Administració i direcció d'empreses de la UPV i col·laborarà a més amb altres departaments i instituts de la universitat per al desenvolupament de les seues accions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento