Comunitat Valenciana

La serp més gran d'Àfrica sorprèn en Bioparc en posar-se de "part"

La femella de la parella de pitó de Seba (Python sebae), la serp més gran d'Àfrica, va començar aquest dijous la seua peculiar posada d'ous davant la fascinació dels visitants de Bioparc València en la zona que mostra la sabana subterrània.
Posada d'ous de la pitó
Posada d'ous de la pitó
BIOPARC
Posada d'ous de la pitó

Amb la finalitat d'oferir el benestar dels animals, l'equip tècnic del parc afavoreix el comportament natural de les espècies, en aquest cas amb una nova posada just un any després. El procés es podrà contemplar durant un mes.

Crida l'atenció les característiques dels ous que, amb la seua pela blana i viscosa, conforme van eixint s'adhereixen entre ells fins a crear una piràmide sobre la qual s'enrosca acuradament la serp per a protegir-los i incubar-los, explica Bioparc.

La pitó de Seba desenvolupa aquesta poc comuna estratègia de supervivència entre les serps i durant aproximadament un mes romandrà en aquesta posició en el seu ampli terrari que permet una excel·lent observació d'aquests animals.

Aquesta parella de pitó de Seba es troba en el parc des de fa més de 14 anys. Les dimensions d'aquesta femella, que va ser traslladada des de Bioparc Fuengirola, són molt considerables: pesa quasi 30 quilos i mesura quatre metres de llarg.

L'enorme grandària d'aquesta espècie els confereix un gran poder de constricció, amb la reputació de ser particularment agressives. En l'actualitat, les persones són la seua principal amenaça a causa de la destrucció del seu hàbitat i la caça per la carn i la seua pell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento