Comunitat Valenciana

La Unió demana a l'AVL que retire del seu diccionari l'accepció "despectiva" de la paraula 'llauro'

La Unió de Llauradors i Ramaders ha remès un escrit a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) perquè retire l'accepció "despectiva" de la paraula 'llauro' del seu diccionari normatiu perquè, segons recalca l'organització agrària, "no s'adapta a la realitat actual".
Imatge de recurs d'un agricultor
Imatge de recurs d'un agricultor
LA UNIÓ DE LLAURADORS
Imatge de recurs d'un agricultor

El Diccionari Normatiu Valencià de l'AVL té com a segona accepció de la definició de la paraula 'llauro' "persona rústica, sense refinament".

La Va unir considera que, "en ser una accepció que es lliga, ineludiblement, amb la primera de les accepcions del Diccionari, afecta de forma directa a la professió de pagés, al que indirectament se li pot considerar com a persona rústica i sense refinament".

"Evidentment, es tracta d'una accepció despectiva cap a les persones que es dediquen, en general, al treball en el camp que, efectivament, històricament venia usant-se amb aquesta definició", raona l'organització agrària, que apunta que "el sector i, concretament, la professió han experiment durant les últimes dècades una transformació, modernització, tecnificació i professionalització totalment allunyada ja dels antics estereotips".

La Unió assenyala, a més, en un comunicat, que actualment s'està en un procés de digitalització important mitjançant els Fons Next Generation del Pla Europeu per a la Recuperació i Resiliència.

En conseqüència, des de la Unió de Llauradors se sol·licita a l'ens normatiu del valencià que "inicie les gestions adequades per a adaptar la definició de 'llauro' a la realitat actual, evitant accepcions despectives posat que, en l'actualitat, i en moltes ocasions definir-se com tal significa orgull de pertinença a la professió de pagés o agricultor".

Per la seua banda, fonts de la institució normativa han assegurat a Europa Press que escoltaran els arguments de la Unió i serà "sensible" a la seua opinió.

Les mateixes fonts han asseverat que l'Acadèmia "sempre dialoga i accepta els comentaris de tots els col·lectius que tenen alguna opinió que aportar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento