Comunitat Valenciana

Puig: "No es pot compartir govern amb aquells que vullguen alterar la convivència i tenen una mirada totalitària"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat aquest dilluns, preguntat per si li preocupa l'auge de Vox a Espanya comparant-ho amb el de la líder de l'extrema dreta Marine Le Pen a França, que "la història ens ha ensenyat que enfront del totalitarisme no pot haver-hi una actitud d'indiferència: no es pot ser tolerant amb els intolerants". Per açò, ha recalcat que "no es pot compartir govern" amb "tots aquells que vullguen alterar la convivència i tenen una mirada totalitària".
Ximo Puig intervé en la sessió de control en Les Corts
Ximo Puig intervé en la sessió de control en Les Corts
ROBER SOLSONA/EP
Ximo Puig intervé en la sessió de control en Les Corts

Puig, en declaracions als mitjans, ha assenyalat que la presència de l'extrema dreta és "una anomalia democràtica a Espanya" perquè en "tots els països europeus, a Alemanya, a França, es té clar que cal estar en la defensa dels interessos generals i dels principis europeus" i, sobre este tema, ha recalcat que "els principis de la democràcia estan basats en el respecte, en la convivència, en la coexistència".

En eixe sentit, ha recordat que durant el seu viatge a Alemanya gent vinculada amb la Democràcia Cristiana li va traslladar que no entenien "en absolut" el que estava passant a Espanya amb l'extrema dreta perquè allí "no compten per a res" amb ells.

Per açò, ha recalcat que cal ser "molt rigorosos" davant l'extrema dreta perquè "no és qualsevol cosa". "Deixar de parlar de la violència de gènere hui i dels drets humans no és una qüestió menor, és una qüestió essencial perquè si es deixa passar una, després es deixa passar una altra i una altra i al final ja sabem el que ha passat en la història". "La història ens ha ensenyat que enfront del totalitarisme no hi pot haver-hi una actitud d'indiferència", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento