Comunitat Valenciana

Les biblioteques de València celebren el Dia del Llibre amb un mes ple d'oci, música i tallers

El mes d'abril és un dels més especials de l'any per a les biblioteques municipals de València, ja que es commemora el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, el 2 d'abril; el Dia del Llibre, el 23 d'abril, i a més té lloc la Fira del Llibre, en la qual participa l'Ajuntament amb un mostrador per al públic infantil i juvenil i tallers d'animació lectora.
Biblioteca Municipal La Petxina
Biblioteca Municipal La Petxina
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA
Biblioteca Municipal La Petxina

D'aquesta manera, el mes es dedica a les activitats de foment de la lectura, amb una programació oberta a tota la ciutadania en la xarxa de biblioteques municipals que inclou exposicions, xarrades, tallers d'escriptura creativa, concerts, jocs de taula o clubs de lectura.

Les activitats entorn del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil van començar el dia 2, amb tallers de creació artística, activitats per a fomentar la lectura entre els xiquets i xiquetes en edat escolar i visites escolars a biblioteques.

A més, la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, farà entrega aquest dijous del premi al millor lector Infantil de 2021, és a dir, al xiquet que ha realitzat major nombre de préstecs, lector de la biblioteca María Beneyto.

CONCURS DE MICRORELATS

D'altra banda, les biblioteques han convocat el II Concurs de Microrelats, iniciativa que s'emmarca en el programa d'activitats del Dia del Llibre.

Les obres que es presenten podran estar escrites en valencià o castellà, hauran de comptar amb un títol i un màxim de 200 paraules en el cos del relat, i fer referència a algun aspecte relacionat amb les biblioteques. El termini de presentació finalitza el 23 d'abril.

MÚSICA EN LES BIBLIOTEQUES

Ibáñez ha explicat que s'ha estret la col·laboració amb el Conservatori Municipal de Música José Iturbi per a realitzar "audicions musicals en les biblioteques per a seguir dinamitzant-les i atraure nous públics".

Així, el 8 d'abril, a les 18.30 hores, l'alumnat del conservatori durà a terme un concert en la biblioteca Carola Reig de Benimaclet.

MERCATS AMBULANTS I EXPOSICIONS

Després del Dia del Llibre, començaran els mercats ambulants de llibres, la recaptació dels quals anirà destinada a favor de Save de Children. Es realitzaran en horari de 9 a 14 hores en la biblioteca Azorín, el dimarts 26; Joanot Martorell, el dimecres 27; Mercat Central, el dimecres 27; Eduard Escalante, el dijous 28; Casa de la Reina, el dijous 28. A més, l'horari de la biblioteca Lluís Fullana i Mira, el dijous 28, serà de 9 a 14 hores i de 17 a 19 hores.

Quant a les exposicions, en la biblioteca Carola Reig de Benimaclet es troba 'Krisova', a càrrec de Petkova; en la biblioteca Joanot Martorell de Marxalenes s'inaugura aquest dijous la mostra '#1Simbolos&lengu@jes', elaborada pel col·lectiu de professors de Belles arts de la UPV i l'Associació Graver Mantenant.

Del 18 d'abril al 6 de maig, es podrà visitar l'exposició de Vicent Esquer Blasco en la biblioteca del Cabanyal-Canyamelar, i del 19 al 29 d'abril, l'exposició 'Toca Igualdad, ¡toca coeducar!', a càrrec de l'ONGD Intered, en la biblioteca Clara Santiró i Font-Sant Marcel·lí-Camí Real.

ALTRES ACTIVITATS CULTURALS

A més, entre la programació habitual de les biblioteques es troben les presentacions de llibres, com la presentació de 'Sembrant emocions', d'Eva Solaz, el 8 d'abril a les 19,30 hores en la biblioteca de la Petxina, o la xarrada 'Toca igualtat, toca coeducar!', a càrrec de l'ONGD Intered, el dia 27, a les 18 hores, en la biblioteca Clara Santiró i Font-Sant Marcel·lí-Camí Real.

A més, en la biblioteca María Moliner (Bega Baixa) es duran a terme clubs de lectura familiar.

FIRA DEL LLIBRE

D'altra banda, les biblioteques tornen a col·laborar en la Fira del Llibre, que tindrà lloc del 28 d'abril al 8 de maig en els Jardins de Vivers.

Ibáñez ha explicat que la xarxa comptarà amb un estand preparat per al públic infantil i juvenil i realitzarà tallers d'animació lectora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento