Comunitat Valenciana

Av.-Síndic de Greuges reclama canviar el procediment de la Renda Valenciana d'Inclusió i les ajudes a la dependència

El Síndic de Greuges reclama en el seu Informe Anual de 2021 canviar el procediment de gestió de la Renda Valenciana d'Inclusió i les ajudes a la dependència, així com que s'aborden amb urgència les moltes manques del sistema de salut pública i d'atenció primària, sense menyscapte de l'atenció especialitzada i hospitalària.
Archivo - Arxiu - El Síndic de Greuges, Ángel Luna
Archivo - Arxiu - El Síndic de Greuges, Ángel Luna
I. CABALLER/CORTS
Archivo - Arxiu - El Síndic de Greuges, Ángel Luna

Així ho ha indicat el Síndic de Greuges, Ángel Lluna, en la presentació en Els Corts de l'Informe, en el qual consta que el passat any es van iniciar 4.125 noves queixes, més altres 20 d'ofici, i s'han atès 16.765 consultes ciutadanes, centrades en la "incapacitat de les administracions per a satisfer en un termini raonable de temps drets vitals de la ciutadania, a causa de la falta de mig i a la ineficaç gestió dels recursos".

Aquest informe s'ha presentat complint amb la normativa legal de presentar-ho en el primer trimestre de l'any, ha remarcat Luna, que també ha destacat l'entrada en vigor en 2021 de la nova Llei de Síndic de Greuges, que era una "reclamació" de la pròpia Sindicatura: "Necessitàvem eixa reforma i eixa reforma ja està. Possibilita un funcionament més eficaç" de la institució, segons Luna.

La vulneració dels drets elementals dels demandants de vivenda pública i els "greus atemptats" al dret a la participació política també han provocat nombroses denúncies al Síndic, que a més, també destaca que hi ha "problemes recurrents" que venen des d'anys anteriors.

Les qüestions que s'arrosseguen des d'anys anteriors, segons el parer del Síndic, "posen de manifest la incapacitat de les administracions per a satisfer drets bàsics de la ciutadania, amb els actuals mitjans i procediments administratius vigents". De fet, moltes administracions apunten a la falta de mitjans com a justificació a la seua falta de resposta.

Aquesta situació ve, en part, de la deficiència de finançament autonòmic, que "es venen arrossegant durant massa anys i que perjudiquen de forma significativa la capacitat d'actuació de les administracions autonòmiques i locals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento