Comunitat Valenciana

Els preus pugen al febrer un 0,9% a la Comunitat Valenciana i la taxa interanual es dispara fins al 7,8%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,9% a la Comunitat Valenciana durant el mes de febrer en comparació al mes anterior, mentre que la taxa interanual s'ha disparat fins al 7,8%, dos dècimes més de la taxa nacional, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que detalla que la dada acumulada en el que va d'any se xifra en un 0,4%.
Archivo - cable, diners i una factura de llum (ARXIU)
Archivo - cable, diners i una factura de llum (ARXIU)
Alberto Ortega - Europa Press
Archivo - cable, diners i una factura de llum (ARXIU)

En l'àmbit de l'Estat, l'IPC va pujar un 0,8% al febrer en relació al mes anterior i va elevar la seua taxa interanual 1,5 punts, fins al 7,6%, la taxa més alta en quasi 36 anys, concretament des de desembre de 1986, segons les dades de l'INE.

La taxa interanual de l'IPC registrada al febrer (7,6%) és dos dècimes superior a l'avançada a la fi del mes passat per l'INE (7,4%). En el cas de la taxa mensual (+0,8%), la dada definitiva també és dos dècimes superior a allò que va avançar Estadística (+0,6%).

Amb la dada de febrer, l'IPC interanual encadena la quinzena taxa positiva consecutiva i suma tres mesos seguits en taxes superiors al 6%, nivells que no es veien en tres dècades.

En termes interanuals, la taxa del 7,8% valenciana és idèntica a la d'Andalusia i superior a la d'Astúries (7,5%), Balears (7,5%), Canàries (6,8%), Madrid (6,9%), Cantàbria (7,7%), Catalunya (7,4%), Múrcia (7,7%), Navarra (7,7%), País Basc (7,4%) i Ceuta (6,8%).

En l'altre extrem estan Aragó (8,5%) i aquest mateix índex marca Castella i Lleó, mentre que a Castella-la Manxa la pujada és del 9%, a Extremadura del 8,1%, a Galícia del 8% i a La Rioja del 8,1%.

SECTORS

Per sectors, a la Comunitat durant el mes de febrer els preus han pujat en tots els paràmetres en relació amb el mes anterior excepte comunicacions (-0,1%) i vestit i calçat (-0,9%).

La major pujada s'ha produït en transport (2,9%), seguida d'aliments i begudes no alcohòliques (1,3%), restaurants i hotels un 0,8%, begudes alcohòliques i tabac; i oci i cultura (0,8%), altres béns i servicis (0,5%), mobles i parament (0,5%), vivenda i sanitat (0,2%). Es van mantindre sense canvis en ensenyament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento