Comunitat Valenciana

Naix un moviment per a declarar el 16 de març com a Dia de L'Esmorzà

Amstel ha engegat una iniciativa per a demanar a la Junta Central Fallera (JCF) de València que incloga en el calendari de festejos 'L'Esmorzà' en honor al famós esmorzar valencià, un costum cada vegada més practicada com un temps de reunió amb els amics o familiars, però també com una parada imprescindible per a reposar forces en aquests dies intensos.
Esmorzar valencià
Esmorzar valencià
JUAN TEROL
Esmorzar valencià

Encara que s'esmorza tots els dies, la cervecera proposa una data molt simbòlica per a proposar com dia oficial: el 16 de març, quan els fallers han de recuperar-se després d'haver treballat tota la nit anterior per a plantar els monuments.

Espontàniament, en eixe esmorzar del 16 de març crueixen a l'unísono tones de 'cacau del collaret', brillen incomptables 'tramussos' i adobats, quasi alhora es desborden entrepans de tot tipus i sonen els brindis en bars i casals de tota la ciutat, que reuneixen a milers de valencians, fallers o aficionats. "I fet tan gran mereix tindre el seu dia", reivindica l'empresa.

El moviment '#EsmorzàOficialJa' pretén sumar suports en xarxes socials, amb aquesta etiqueta i la difusió de publicacions de personatges influents com els còmics Jajajers o el periodista i gastrònom Paco Alonso. En els carrers i en els bars també hi haurà cartelleria i grafitis per a difondre la iniciativa.

SORTEIG D'ESMORZARS GRATIS

Una xarxa de locals de restauració s'uneix des d'aquest dimarts a la campanya a València, a més de sortejar fins al 27 de març centenars d'esmorzars gratuïts i samarretes amb un lema 'esmorzador' entre els qui compren el seu esmorzar amb una cervesa de la marca i s'inscriguen en la web '

Mostrar comentarios

Códigos Descuento