Comunitat Valenciana

AMP.-Cvirus.- La mascareta serà obligatòria per a assistir a les mascletaes encara que no hi haurà controls d'aforament

La mascareta per a fer front a la Covid-19 serà obligatòria per a assistir a les mascletaes en Falles encara que no hi haurà controls d'aforament.
Archivo - Arxiu - La Falla de l'Ajuntament de València 'Açò també passarà' del passat any
Archivo - Arxiu - La Falla de l'Ajuntament de València 'Açò també passarà' del passat any
ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - La Falla de l'Ajuntament de València 'Açò també passarà' del passat any

Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una compareixença davant els mitjans de comunicació després de reunir-se amb càrrecs de Sanitat per a aprovar les recomanacions de cara a les Falles i la Magdalena.

Puig ha destacat el descens quant al nombre de contagis per coronavirus però ha avisat que la pandèmia "segueix entre nosaltres" amb el que, entre altres mesures, ha anunciat l'obligatorietat de portar mascareta per a assistir a mascletaes.

El president ha precisat, a més, que la setmana vinent es realitzarà una actualització de les mesures contingudes en l'actual resolució de la Conselleria de Sanitat, de 8 d'octubre de 2021, sobre mesures de salut pública i ha subratllat que, si continua l'actual tendència de reducció de contagis, la voluntat és que es produïsca una "rebaixa substancial de les restriccions vigents".

DESFILADES

D'altra banda, ha indicat que les persones que desfilen en les Ofrenes de Falles i Magdalena o en els Moros i Cristians no hauran d'utilitzar mascareta, però el públic que assistisca sí haurà de portar-la posada.

La idea és que els participants en aquests actes no necessiten portar mascareta, ja que en ells es respectarà la distància i no hi haurà aglomeració de gent. Entre el públic, en haver-hi més persones en menys espai, sí serà necessària la mascareta.

Pel que fa a les ocasions en les quals la mascareta siga obligatòria, la Generalitat traslladarà als ajuntaments en quins casos el seu ús serà una recomanació o un requeriment. Dependrà, segons ha explicat la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, del que es considere una "aglomeració".

Per exemple, en una cercavila la mascareta serà una recomanació, en no haver-hi aglomeració, mentre que en una romeria sí serà obligatòria. Puig ha recordat que portar mascareta "sempre és una recomanació" i ha apel·lat al sentit comú.

ENVELATS I CASALS

Quant als envelats i els casals, tots dos podran romandre oberts i amb els límits d'aforament que tinguen habitualment, i la limitació de taules o de comensals per taula dependrà de la normativa que regisca en eixe moment.

En els casals que es troben en edificis físics, haurà de ventilar-se mantenint obertes portes o finestres, mentre que en els envelats, hauran de mantindre's dos costats oberts.

Pel que es refereix a revetles i discomòbils, es regiran com l'oci nocturn, i caldrà portar la mascareta excepte quan s'estiga consumint.

Els menjars, esmorzars i sopars es desenvoluparan preferentment a l'aire lliure, mitjançant la instal·lació de carpes amb un màxim de dos laterals o en carrers prèvia concessió de permís municipal. En tot cas, assumiran la normativa específica d'hoteleria i restauració en el moment de la celebració.

A més, es recomana que cada comissió festera compte amb la figura del coordinador Covid i que les activitats es realitzen a l'aire lliure en espais delimitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento