Comunitat Valenciana

Blue Jeans avança que la seua pròxima novel·la, ambientada a Sevilla, barrejarà misteri i amor

Blue Jeans (Francisco de Paula) va entregar aquest dimarts a les seues editores la seua última novel·la, 'Los crímenes de Chopin', de la qual ha avançat en una trobada en la Biblioteca Valenciana que els seus personatges es diuen Nico i Triana, que l'escenari és Sevilla i que conviu el misteri, la intriga i l'amor.
Archivo - Arxiu - L'escriptor Blue Jeans
Archivo - Arxiu - L'escriptor Blue Jeans
CARLOS RUIZ
Archivo - Arxiu - L'escriptor Blue Jeans

Fins ara, l'escriptor havia escrit novel·les d'estil romàntic, com les trilogies 'Canciones para Paula', 'Algo tan sencillo' i 'El club de los incomprendidos', o de misteri com 'La chica invisible' i 'El campamento'. En la nova novel·la explora la mescla de gèneres, arreplega Cultura de la Generalitat.

"Intente escriure llibres pegats a l'actualitat, amb personatges realistes i amb trames pròximes als joves", ha manifestat en la xarrada amb alumnes dels instituts de Secundària d'Almenara (Castelló) i La Marxadella de Torrent i amb el Col·legi Sagrado Corazón de Meliana (València).

En la trobada, l'autor ha desvetlat que treballa amb una pissarra en la qual estructura els seus capítols, però s'ha definit com un escriptor d'improvisació perquè les idees d'última hora enriqueixen al text.

També ha reconegut que els seus principis com a escriptor van ser difícils, però "amb constància, moltes hores de solitud enfront de l'ordinador i moltes matinades escrivint", ha aconseguit fer de la seua passió la seua professió.

En la seua presentació, la directora de la Biblioteca Valenciana, Mª Jesús Carrillo, ha definit a Blue Jeans com un autor que sap manejar molt bé les xarxes socials per a comunicar-se amb el seu públic i despertar expectatives sobre les seues novel·les.

"Crea universos paral·lels, genera debat, es comunica directament amb els seus lectors, escolta les seues opinions i tot açò contribueix a fomentar la lectura i al fet que es parle de literatura", ha enumerat, per a ressaltar la seua versatilitat a l'hora d'escriure les trames que interessen als joves amb el llenguatge que ells volen llegir.

Amb Blue Jeans ha arrancat el 'Encuentro de escritores' de la Biblioteca Valenciana, que enguany està compost per Ximo Cerdà (9 de febrer), Rafa Lahuerta (16 de febrer), Elvira Cambrils (23 de febrer), Bárbara Blasco (2 de març), Maria Viu y Sandra Capsir (9 de març), Juan Vicente Piqueras (23 de març), Muriel Villanueva (30 de març), Enric Senabre (6 d'abril), Bibiana Collado (27 d'abril), Ana Penyas (4 de maig), Elia Barceló (11 de maig) y Elísabet Benavent (18 de maig). Compta amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Edicions Bromera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento