Comunitat Valenciana

Cvirus.- El 97,7% dels grups d'alumnes de la Comunitat Valenciana acaba sense incidències la tercera setmana de gener

El 97,7% dels grups d'alumnes dels centres educatius valencians han seguit les classes presencials, durant la tercera setmana de gener, sense que s'haja presentat cap incidència.
Archivo - Una xiqueta entra en un col·legi públic de València (arxiu)
Archivo - Una xiqueta entra en un col·legi públic de València (arxiu)
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Una xiqueta entra en un col·legi públic de València (arxiu)

Les autoritats sanitàries han determinat que a data del passat divendres 21 de gener estigueren confinats un total de 903 grups de 422 centres educatius. Açò vol dir que el 78,5% dels centres educatius ha conclòs la setmana amb totes les seues aules en funcionament.

Durant la setmana passada s'ha determinat el confinament de 787 grups de 374 centres educatius. A més, s'han desconfinat 45 grups de 22 centres educatius i romanen confinats, de setmanes anteriors, 116 grups de 48 centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 903 aules de 422 centres educatius.

El 6,3% del total de la població escolar d'Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP està confinada, ja que al 3,1% de l'alumnat que és positiu actiu cal sumar que, amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l'aïllament preventiu d'un altre 3,2% d'alumnes per haver sigut contacte estret amb positius.

Respecte al personal docent, el 4,7% està confinat. Aquest percentatge s'explica perquè al 3,2% del professorat que és positiu actiu cal sumar que, amb l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, un altre 1,5% es troba en aïllament preventiu, detalla la Conselleria d'Educació en un comunicat.

Per províncies, el 79,2% dels centres educatius d'Alacant no té cap grup confinat. El 98% dels grups d'alumnes d'aquestes comarques rep classes presencials amb total normalitat.

Durant la setmana passada, en les comarques alacantines, s'han confinat 258 grups de 132 centres, s'han desconfinado 12 grups de 8 centres educatius i romanen confinats, d'altres setmanes, 20 grups de 9 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 278 aules de 141 centres educatius.

Així mateix, està confinat el 5,8% de l'alumnat perquè hi ha un 3% que és positiu actiu més un altre 2,8% en aïllament preventiu per ser contacte estret amb positius.

Quant al professorat, el 4,8% està confinat, ja que al 3,3% de docents positius actius cal afegir que un altre 1,5% es troba en aïllament preventiu per l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius.

Pel que fa a Castelló, el 73,8% dels centres educatius no té cap grup confinat i el 97% dels grups fa classes presencials sense problemes.

Al llarg de la setmana passada, en aquesta demarcació, s'ha determinat el confinament de 130 grups de 59 centres educatius, s'ha desconfinat 11 grups de 4 centres i romanen confinats, d'altres setmanes, 20 grups de 10 centres educatius.

Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 150 aules de 69 centres educatius. El 8,2% de l'alumnat està confinat perquè al 3,8% que és positiu se suma que hi ha un altre 4,4% en aïllament preventiu en ser contacte estret amb positius.

Quant al professorat que treballa a Castelló, un 4,3% es troba confinat, ja que al 2,9% de docents positius actius cal afegir que un altre 1,4 % es troba en aïllament preventiu per l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius.

Finalment, a la província de València, el 79,3% dels centres educatius no té cap grup escolar confinat. El 97,7% dels grups realitza classes presencials amb total normalitat.

Durant la setmana passada, s'ha determinat el confinament de 399 grups de 183 centres educatius, s'han desconfinado 22 grups de 10 centres educatius i romanen confinats, d'altres setmanes, 76 grups de 29 centres educatius. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 475 aules de 212 centres educatius.

El 6,1% de l'alumnat està confinat perquè hi ha un 2,9% de positius actius més un altre 3,2% en aïllament preventiu per ser contacte estret amb positius.

Quant al professorat, està confinant el 4,8%, ja que al 3,2% de docents positius actius cal afegir que hi ha un altre 1,6% en aïllament preventiu per l'aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius.

AULASEGURA.ES

Des de la Conselleria recorden que les famílies poden informar-se sobre les mesures de seguretat establides en els centres educatius mitjançant la web 'aulasegura.es'.

El portal inclou els protocols de seguretat, higiene, protecció i gestió de casos establits en els centres educatius per a fer front a la covid-19 i respon preguntes freqüents que es generen. A més, disposa del centre d'atenció telefònica 900 300 555.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento