Comunitat Valenciana

Un foto-llibre plasma la memòria íntima i la transformació dels barris de València des dels anys setanta

'València (1970 - 2020). La visión de un cambio' és el títol del llibre que aglutina la mirada de més d'una desena de fotògrafs amb una proposta que pretén mostrar les transformacions de l'espai urbà de la ciutat.
Fotografia de Paco Jarque inclosa en el llibre 'València (1970 - 2020). La visión de un cambio'
Fotografia de Paco Jarque inclosa en el llibre 'València (1970 - 2020). La visión de un cambio'
PACO JARQUE/REMITIDA POR RAILOWS
Fotografia de Paco Jarque inclosa en el llibre 'València (1970 - 2020). La visión de un cambio'

Amics de Railowsky obri aquest dijous les activitats d'aquest gener de 2022, en el marc del Primer Festival fotogràfic Railowsky, amb la presentació del volum.

Es tracta d'un foto-llibre en el qual es plasma el canvi dels barris, "íntims en la nostra memòria visual i olfactiva que configura el record, però també potser per la seua evolució tan inhumanament ràpida, que generen reflexions, sentiments i, fins i tot, debat", assenyala en el pròleg de l'obra Manolo Marzal.

"La nostra vida a la ciutat genera debats i tensió urbanística i és probablement eixa velocitat en el canvi el que ens produeix neguit, fins i tot inquietud. Aquestes fotografies són un recorregut lineal, temporal per la nostra memòria diferent i personal dels nostres barris, però també mostren la nostra pròpia evolució com a fotògrafs", explica.

En aquesta mostra, els fotògrafs de més edat han recuperat imatges antigues o han recreat amb la mateixa tècnica, fotografia de rodet i revelat químic, aquells espais en els quals va transcórrer la seua joventut.

Per la seua banda, els autors més joves del grup, amb el seu relat fotogràfic i emprant tant les tècniques antigues com les digitals, contribueixen a eixa comparació del model de vida urbà d'aquelles dècades i les actuals del segle XXI.

Entre els autors que apareixen en l'obra figuren Ana Poza, Gerardo Balbás, Isla Inés, Joaquín Collado, Jordi V. Durà, José Gresa, Julio Balaguer, Manolo Marzal, Manuel Molines, Miguel David, Paco Jarque, Paco Serrano, Rafa Solaz i Susana Mar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento