Comunitat Valenciana

València neteja un monòlit de dones represaliades en el franquisme després de patir un atac vandàlic

L'Ajuntament de València ha netejat el monòlit en memòria de les dones empresonades en el convent de Santa Clara durant la dictadura franquista després d'haver patit un atac vandàlic que havia tapat amb pintura el text i la foto d'aquestes represaliades.
Monòlit antifranquista del Convent de Santa Clara
Monòlit antifranquista del Convent de Santa Clara
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Monòlit antifranquista del Convent de Santa Clara

Aquest monòlit s'emmarca en el projecte 'València en la memòria', promogut des de 2016 amb la intenció de mantindre viu el record de tot un seguit d'edificis i espais públics significats durant la Guerra Civil i la dictadura per qüestions polítiques, culturals o de simple vida quotidiana.

"Les dones que aquest monòlit recorda i a les quals ret homenatge han estat massa temps invisibilitzades per ser persones compromeses amb la llibertat i la democràcia, però també pel fet de ser dones. Des de l'Ajuntament de València garantirem que ara tinguen la visibilitat que mereixen, per molt que algunes persones intenten amagar-les amb actes vandàlics", assevera la regidora Glòria Tello.

'València en la Memòria' és una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals que recupera per a l'espai públic de la ciutat edificis o monuments que van exercir un important paper (polític, cultural i quotidià) durant la Guerra Civil. Presta especial atenció a l'any en què València va ser capital de la República, entre novembre de 1936 i octubre de 1937.

Es tracta un conjunt de punts que dibuixen una ruta composta per 17 monòlits, la majoria al centre històric i uns altres pels barris de Soternes, el Cabanyal o Natzaret.

El record d'aquests espais s'emmarca dins de les polítiques públiques de memòria democràtica i s'ajusta al que contempla la Llei de Memòria Democràtica d'Espanya, que té per objecte la recuperació, salvaguarda i difusió de la memòria democràtica en funció dels principis de veritat, justícia i reparació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento