Comunitat Valenciana

PPCV demana la dimissió del ministre Garzón i afirma que la carn valenciana "reuneix els màxims estàndards de qualitat"

El PPCV ha demanat la destitució del ministre de Consum, Alberto Garzón, "per faltar a la veritat sobre la qualitat de la carn valenciana i espanyola", al mateix temps que ha sol·licitat "que es defenga a un sector que en la nostra comunitat compta amb una cabanya ramadera de més d'un milió i mig de caps, situades en els llocs on la despoblació més ho reclama, i amb la millor qualitat mundial".
Archivo - Arxiu - Vaques
Archivo - Arxiu - Vaques
LA UNIÓ
Archivo - Arxiu - Vaques

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha assenyalat en un comunicat que "un ministre que en lloc de defensar al sector el demonitza i el critica no pot representar al Govern d'Espanya i Sánchez hauria de desautoritzar-lo de manera immediata".

"El problema és que no és la primera vegada que Garzón mostra no només una falta absoluta d'empatia amb els ramaders, sinó una total falta de responsabilitat. És un ministre incendiari, que és el que menys necessita Espanya en aquest moment", ha afirmat.

Així, ha assenyalat que "no només els productes càrnics valencians, sinó tots els seus derivats compleixen folgadament els màxims estàndards de qualitat europeus, que són els més alts a nivell mundial, i també compleixen totes les exigències de benestar animal".

Per contra, ha assegurat que "qui no compleix ni en qualitat, ni en el control, ni en la traçabilitat de les seues declaracions és el reincident ministre Garzón, que torna a atacar als milers de ramaders que, amb l'actual inflació en els seus costos, estan molts d'ells en situació de pèrdues".

A més de sol·licitar la immediata destitució del ministre, Barrachina ha assenyalat que el Govern valencià "hauria de sumar-se al de Castella León i Aragó -del seu mateix partit- i sol·licitar la seua destitució".

En eixe sentit, ha anunciat que el Grup Popular ha registrat hui diverses iniciatives parlamentàries dirigides a la consellera Mollá, inquirint si dona suport a les falses afirmacions del responsable nacional de consum.

A més, el GPP preguntarà també si la Conselleria d'Agricultura "té previst mostrar el seu suport al sector a través de campanyes publicitàries que posen en valor el saludable del consum de carn dins de la nostra dieta mediterrània, que ha permès aconseguir la més alta esperança de vida".

"No és suficient amb carbó, el ministre ha de ser destituït per l'enorme dany reputacional a les nostres exportacions", ha recalcat Barrachina, que ha recordat que la cabanya ramadera a la Comunitat Valenciana suma en la província de Castelló 850.000 caps, en la seua majoria de porcí, 600.000 a la de València i quasi 200.000 a la d'Alacant", ha explicat Barrachina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento