Comunitat Valenciana

La Fira del Llibre d'Alacant 2022 reunirà almenys a un 40% d'autors d'Alacant i província

La Mesa de contractació de l'Ajuntament d'Alacant ha resolt elevar a la junta de govern l'adjudicació a 'Makyre Esdeveniments C2T' l'organització de la Fira del Llibre d'Alacant 2022. L'empresa adjudicatària ha presentat un proposta de 28.919 euros sobre un pressupost base de licitació de 34.485 euros.
Archivo - Arxiu - Ix a concurs l'organització de la Fira del Llibre per 34.000 euros amb un 40% d'autors alacantins
Archivo - Arxiu - Ix a concurs l'organització de la Fira del Llibre per 34.000 euros amb un 40% d'autors alacantins
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Archivo - Arxiu - Ix a concurs l'organització de la Fira del Llibre per 34.000 euros amb un 40% d'autors alacantins

Com a novetat, el plec proposava comptar en la programació amb 60% d'autors d'àmbit nacional, un 30% de nascuts o assentats a Alacant i un 10% de la província. Tots hauran de tindre llibres editats o autoeditats, segons ha informat en un comunicat el consistori.

D'aquesta manera, la Regidoria de Cultura ha elevat la proposta que ha de plasmar-se en la celebració de l'edició número 52 de la Fira del Llibre d'Alacant, programada a la Plaça Sèneca per al mes de maig, encara que no disposa encara de dates definides.

Els objectius perseguits amb aquest contracte passen per fomentar l'hàbit lector, posant el valor als autors locals, donant-li, així mateix, projecció a nivell nacional mentre posa l'accent també en els lectors.

Igualment, l'empresa proposa muntar un fòrum d'opinió en el qual conjuminar a tots els gremis relacionats amb el món literari alacantí i planteja una conferència amb un autor i una persona vinculada al món editorial, de projecció nacional.

Referent a la programació 'online', que no sobrepassarà el 30%, planteja entrevistes amb autors donant un especial protagonisme a les llibreries perquè puguen presentar el seu espai en aquesta programació virtual.

Finalment, destaquen les activitats dirigides a públic infantil -contacontes, actuacions de marionetes i titelles i els noms i temàtica dels tallers- i al públic juvenil -taller teatral i xarrades de còmic i podcast-, així com les visites escolars, proposant així mateix un concurs literari.

A més, la Taula ha valorat la proposta de trobades de l'alumnat amb autors, ja que involucra activament els alumnes que poden intervenir i no es limiten a escoltar. Prepararan l'activitat amb el material seleccionat prèviament per l'autor i consensuat amb el professorat.

DEU PRESENTACIONS

El programa comptarà amb almenys deu presentacions de llibres d'autors o autores de reconegut prestigi, no presentats en les dos edicions de la Fira anteriors. Així mateix, haurà d'incloure un mínim de dos conferències o diàlegs d'escriptors o persones de renom vinculades al món del llibre i la literatura; un mínim de dos activitats infantils diàries que incentiven l'interés per la lectura i la cultura en general, i visites escolars tots els dies lectius que dure la fira, segons apunta el document.

Finalment, la Regidoria de Cultura triarà la temàtica de la fira, sobre la base de les propostes que se li presenten. El departament dirigit per Manresa també tindrà l'última paraula quant a l'elecció del cartell, creativitat, disseny gràfic i imatge de la trobada.

L'empresa organitzadora haurà de coordinar-se amb llibreries i institucions participants per a acollir en el programa general les activitats que proposen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento