Comunitat Valenciana

Llum verda a la rehabilitació integral del TSJCV per 28 milions

El ple del Consell ha autoritzat aquest dijous la licitació del contracte per a les obres de rehabilitació integral de la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per un import de 28.303.523 euros, IVA inclòs, segons el projecte realitzat per l'empresa pública instrumental Tragsa.
Archivo - Arxiu - Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)
Archivo - Arxiu - Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

El projecte de rehabilitació contempla l'adequació de l'edifici perquè siga funcional, accessible i sostenible, però sense perdre de vista el seu valor patrimonial i cultural.

Aquestes obres recuperaran el volum original del Palau de Justícia i eliminaran elements afegits des de fa anys que són impropis i no tenen valor històric o arquitectònic, ni tampoc funció actual. També es revaloritzaran els espais patrimonials més importants com els patis interiors, les escales, les voltes, la 'Cambra', els salons i els elements ornamentals.

A més, es recuperarà el sistema de cobertes original de l'edifici, així com el dels patis interiors per a millorar la il·luminació i ventilació de l'immoble.

Al costat de la consolidació estructural de tot l'edifici, es procedirà a la millora del seu aïllament, tant en les seues façanes com en les cobertes, fusteries i soleras en contacte amb el terreny.

Es renovarà per complet la instal·lació elèctrica i lluminària, el sistema de detecció i protecció contra incendis, el de climatització i ventilació i el de sanejament i distribució d'aigua.

Paral·lelament, s'instal·larà un dispositiu de calefacció geotèrmica que convertirà la seu en el primer edifici públic amb un sistema d'aquestes característiques, encara que no és possible la instal·lació de plaques solars en les teulades donada la protecció patrimonial de l'immoble.

La Real Casa de la Duana, seu del TSJCV, es va construir entre 1758 i 1802, després del que en 1828 es va transformar en fàbrica de tabacs i en 1914, es va adaptar per a convertir-ho en un palau de justícia.

Al llarg del temps ha patit innombrables intervencions parcials de tot tipus fins a la seua declaració com Bé d'Interés Cultural (BIC), especialment el conjunt escultòric obra d'Ignacio Vergara, l'autor de la porta del Palau del Marqués de Dosaigües de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento