Comunitat Valenciana

Cvirus.- Detectat el primer cas de variant òmicron a la Comunitat Valenciana, en un pacient amb malaltia lleu

La Conselleria de Sanitat ha detectat el primer cas de contagi de covid-19 per la variant òmicron a la Comunitat Valenciana, en un pacient amb malaltia lleu, segons ha informat el departament dirigit per Ana Barceló.
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid a València
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid a València
Jorge Gil - Europa Press
Un local mostra en la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid a València

La variant òmicron s'ha seqüenciat a l'hospital d'Elx, tot i que l'origen probable del contagi és un dinar a València.

Espanya tenia confirmats de moment 36 casos de la variant òmicron del virus de la Covid-19, dels quals 17 són viatgers procedents de Sud-àfrica o els seus contactes estrets i 19 de transmissió comunitària, mentre s'han registrat dos positius en altres països en viatgers procedents del nostre país.

Així consta en l''Actualització de la situació epidemiològica de les variants de SARS-CoV-2 a Espanya' corresponent a aquesta setmana, publicada dilluns pel Ministeri de Sanitat, que fa un repàs per les novetats d'aquesta nova variant.

Les troballes de Sanitat coincideixen amb el que està ocorrent en tot Europa, un augment de la transmissió comunitària. De fet, segons una anàlisi preliminar dels casos inicials d'ómicron notificats al Sistema Europeu de Vigilància (TESSy), els casos importats o relacionats amb viatges representen 22 (13%) casos, mentre que 121 (70%) s'han adquirit localment, incloent 78 (45%)com a part d'investigacions de brots locals.

El Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés) té registrats un total de 1.686 casos d'ómicron a la Unió Europea i l'Espai Econòmic Europeu, després de la confirmació de 920 positius en les últimes 24 hores.

Segons va detallar ahir l'ECDC, ómicron ja s'ha estès per 23 països del 'vell continent': Àustria (17), Bèlgica (30), Croàcia (3), Xipre (3), Txèquia (8), Dinamarca (195), Estònia (26), Finlàndia (20), França (59), Alemanya (82), Grècia (3), Islàndia (20), Irlanda (10), Itàlia (27), Letònia (5), Liechtenstein (1), Països Baixos (62), Noruega (958), Portugal (49), Romania (8), Eslovàquia (3) Espanya (36) i Suècia (23). A més, s'han notificat casos probables en diversos països.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento