Comunitat Valenciana

Atur.- La Generalitat destaca que les xifres de l'atur reflecteixen "una millora en tots els sectors i totes les edats"

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dijous que "les dades d'atur registrades del mes de novembre reflecteixen la consolidació de la recuperació del mercat de treball a la Comunitat Valenciana, amb una millora en tots els sectors productius i en totes les franges d'edat".

Segons Nomdedéu, "des que es tenen dades mai s'havia registrat un descens mensual tan pronunciat" i és que, des de l'1 de novembre el fet que la renovació del Darde haja deixat de ser automàtica ha permès ajustar les xifres d'atur, ha explicat en un comunicat.

Al novembre, l'atur ha baixat en 30.633 persones a la Comunitat, fins als 389.726 aturats. Nomdedéu ha valorat especialment la xifra d'afiliacions a la Seguretat Social, que s'ha incrementat en més de 27.400 persones i ha destacat que "ens trobem davant la millor xifra de la sèrie històrica que coneixem".

El responsable d'Ocupació ha assenyalat que aquest mes la disminució de l'atur ha estat "molt repartida", tant per segments d'edat com territorialment. En aquest sentit, l'ocupació ha millorat en 33 de les comarques valencianes i en tots els sectors productius.

PROCEDIMENT AUTOMÀTIC DE RENOVACIÓ D'ATUR

El procediment automàtic de renovació va començar al març de l'any passat arran de la crisi provocada per la COVID-19. Al juliol d'enguany es va anunciar a nivell estatal que les persones aturades haurien de renovar personalment la seua demanda, encara que la data d'entrada en vigor d'aquesta decisió es va deixar en mans de les autonomies.

El Servici Valencià d'Ocupació i Formació posa a la disposició de la ciutadania tres vies per a fer efectiva la renovació. La demanda d'ocupació pot renovar-se a través de la seua pàgina web en l'apartat de Punt Labora (

Mostrar comentarios

Códigos Descuento