Comunitat Valenciana

Cvirus.- Generalitat, alcaldes i forces de seguretat coordinen la implantació del passaport COVID

La Generalitat ha celebrat aquest dimarts una reunió de coordinació de seguretat davant la implantació del certificat COVID-19 com a requisit per a accedir a espais d'hoteleria i oci, amb la participació dels alcaldes de València, Alacant i Elx i responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
Reunió de coordinació davant la implantació del passaport COVID
Reunió de coordinació davant la implantació del passaport COVID
GVA
Reunió de coordinació davant la implantació del passaport COVID

Aquesta mesura entrarà en vigor durant aquesta setmana, l'endemà de la publicació de la resolució de la Conselleria de Sanitat, i estarà vigent durant 30 dies, amb la intenció d'abastar Nadal i Any Nou, precisa l'administració autonòmica.

En concret, serà obligatori presentar el passaport per a accedir a establiments d'hoteleria, restauració i oci amb aforament superior a 50 persones, festivals de música i esdeveniments i celebracions amb més de 500 assistents, així com per a realitzar visites en hospitals i residències, entre altres activitats.

El certificat podrà acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores, un test d'antígens en les últimes 48 hores o la superació de la malaltia en els últims sis mesos.

Com a president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquesta trobada en el qual han participat les conselleres d'Interior, Gabriela Bravo, i Sanitat, Ana Barceló, amb la delegada del Govern, Gloria Calero, i els alcaldes de València, Joan Ribó; Alacant, Luis Barcala, i Elx, Carlos González.

També han participat el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro; el regidor de Seguretat de Castelló de la Plana, David Donate, i representants de la Policia Nacional i la seua unitat autonòmica i de la Guàrdia Civil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento