Comunitat Valenciana

La Comunitat demana autorització al TSJCV per a implantar el passaport covid en hoteleria, oci, residència i hospitals

  • Aquest dimecres la incidència acumulada va aconseguir els 150 casos per cada 100.000 habitants.
  • La "idea inicial" de la Generalitat Valenciana és que la mesura estiga vigent el dia 3 de desembre.
  • L'objectiu és "generar espais més segurs" i "convéncer" les persones perquè vagen a vacunar-se.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la taula interdepartamental
El president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la taula interdepartamental
ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la taula interdepartamental

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el govern valencià demanarà autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a implantar el conegut com a 'passaport covid' en els establiments d'hoteleria i oci amb aforaments de més de 50 persones, com també en les visites a residències de majors i hospitals.

Així ho ha explicat Ximo Puig després de la reunió que ha mantingut aquest dijous la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19, davant l'augment de contagis a la Comunitat Valenciana, que aquest dimecres va aconseguir una incidència acumulada de 150 casos per cada 100.000 habitants.

Una vegada autoritzada la mesura, entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Vaenciana (DOGV) per un termini de 30 dies. La "idea inicial" és que estiga vigent el dia 3 de desembre.

El president ha detallat que el Consell demanarà al TSJCV que s'implante el passaport covid en espais d'hoteleria, restauració i oci amb aforaments superiors a 50 persones i en espais dedicats a activitats recreatives i atzar amb servici de restauració.

També es demanarà l'aval judicial per a exigir el passaport covid a les persones que visiten a pacients ingressats en hospitals i residències públiques i privades.

D'autoritzar-se, s'exigirà també per a celebracions, esdeveniments i festivals de música en espais interiors o a l'aire lliure quan no siga factible utilitzar la mascareta en tot moment.

Certificats per a l'accés

Per a accedir a aquests espais, les persones hauran d'acreditar que compten amb la pauta de vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores o un test d'antígens negatiu en les últimes 48 hores, així com un diagnòstic de superació de la pandèmia en els últims sis mesos.

Els locals, a la seua entrada, tindran un cartell identificatiu sobre la necessitat d'acreditar el passaport covid, que podrà presentar-se en paper o en el mòbil acompanyat d'un document identificatiu. Puig ha precisat que no es conservaran dades ni s'elaboraran fitxers amb aquesta informació per a protegir les dades de les persones.

Col·laboració policial

Se sol·licita la col·laboració dels cossos i forces de seguretat i per a això divendres que ve es convocarà la junta de seguretat. L'incompliment de la mesura estarà subjecte al règim sancionador específic de les mesures contra el coronavirus. Aquest divendres s'aprovarà el decret llei corresponent per a concretar les sancions.

Una vegada autoritzada la mesura, entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) per un termini de 30 dies.

Animar a la vacunació, entre els objectius

La decisió del Consell, segons ha destacat Ximo Puig, persegueix dos objectius: "Generar espais més segurs i lliures de persones no vacunades" i "convéncer eixes persones perquè facen el pas responsable que ja han donat nou de cada deu valencians". "És un exercici de ciutadania", ha subratllat el president.

L'anunci es produeix després de les reunions que ha mantingut la Conselleria de Sanitat Universal amb representants dels sectors afectats durant els últims dies. Aquest dimecres, les principals associacions empresarials van mostrar el seu suport a impulsar el passaport covid, en lloc de restriccions com a limitacions d'aforaments i horaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento