Comunitat Valenciana

Turisme treballa per a millorar la total accessibilitat de la Ruta del Grial

  • La Generalitat Valenciana està portant a terme una auditoria per a aconseguir-ho.
  • Un grup d'esportistes paralímpics ha recorregut els 100 últims quilòmetres en bicicleta.
Turisme trabaja para mejorar la total accesibilidad de la Ruta del Grial
Imatge d'una de les sendes integrades en la Ruta del Grial.
20M EP
Turisme trabaja para mejorar la total accesibilidad de la Ruta del Grial

Turisme Comunitat Valenciana està treballant per a millorar la total accessibilitat de la Ruta del Grial en la seua aposta per impulsar el turisme accessible, ja que representa una "oportunitat fonamental per a consolidar-se com a destí de qualitat".

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que estan realitzant una auditoria per a garantir la total accessibilitat de la Ruta del Grial "amb l'objectiu de dur a terme un projecte d'eco-rutes inclusives adaptades". L'objectiu és que servisca de referència" amb la intenció de naturalitzar i fer accessible els itineraris perquè els puga recórrer tota la societat".

La fi de la iniciativa és dur a terme un programa d'eco-rutes inclusives adaptades, mitjançant auditories d'accessibilitat. Per això, Turisme ha contractat a Unlimited Wheels (UW) per a dur a terme les auditories. Aquesta empresa està formada per un equip professional qualificat i té com a missió la integració de les persones amb discapacitat a través de l'esport.

L'auditoria per a comprovar l'accessibilitat de la Ruta del Grial ha començat amb un recorregut on esportistes paralímpics recorren els últims 100 quilòmetres amb bicicleta, en una iniciativa que ha organitzat Turisme juntament amb Unlimited Wheels.

D'aquesta manera, durant quatre dies els esportistes han recorregut set etapes per a comprovar l'accessibilitat de la ruta al seu pas pels municipis de la Comunitat Valenciana. A més, en els recorreguts es mostren les sendes i camins, transmetent i compartint les seues històries, aventures i tradicions entorn de la relíquia.

Aquest recorregut de 100 quilòmetres va començar el passat dia 16 de novembre a Barracas i va finalitzar a València. Durant aquestes quatre jornades, el grup ha recorregut en bicicletes adaptades 18 municipis a través del Camí del Grial.

L'itinerari es va iniciar el passat dia 16 entre Barracas i Caudiel (25 quilòmetres ); el dia 17 van recórrer Caudiel, Jérica i Segorbe (30 quilòmetres ); la jornada del 18 van van visitar Torres Torres i van arribar a Sagunt (35 quilòmetres ) i aquest divendres recorren Sagunt, passen per Alboraia i han arribat a València al migdia (35 quilòmetres).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento