Comunitat Valenciana

Els guionistes, preocupats amb el pressupost d'À Punt: "Si no expliquem les nostres històries, ningú ho farà"

Escriptors De l'Audiovisual Valencià (EDAV), associació que representa als guionistes de la Comunitat Valenciana, se suma a les reivindicacions del sector audiovisual valencià i manifesta la seua preocupació per la partida destinada a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) en l'avantprojecte de pressupostos de la Generalitat per a 2022: "Si nosaltres no expliquem les nostres històries, ningú ho farà".
Archivo - Arxiu - Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt, a València, Comunitat Valenciana (Espanya), a 17 de setembre de 2020.
Archivo - Arxiu - Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt, a València, Comunitat Valenciana (Espanya), a 17 de setembre de 2020.
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Edifici de la seu de la televisió valenciana À Punt, a València, Comunitat Valenciana (Espanya), a 17 de setembre de 2020.

Es tracta de 66,9 milions d'euros, una quantitat que no arriba al mínim legal establit i suposa una retallada de l'1,65% respecte a 2021, a més de no tindre en compte l'IVA que enguany haurà de pagar l'ens públic i que "suposarà una retallada extra", adverteix l'entitat en un comunicat.

Els guionistes temen que la baixada pressupostària suposarà que moltes produccions deixen de contractar-se i que es veurà més afectada la ficció autonòmica en la televisió pública, una cosa que els preocupa especialment davant el seu "especial significat com a eix vertebrador de l'imaginari i la cultura col·lectiva".

Per açò fan una crida als grups polítics valencians a introduir les esmenes necessàries en Les Corts, durant la tramitació pressupostària fins a cap d'any, per a millorar la dotació d'À Punt.

Al seu juí, un any en el qual es potencia al sector a través de l'Hub Audiovisual Espanyol i en el qual les plataformes audiovisuals estan apostant per contingut en llengües cooficials, no es comprèn que la Comunitat Valenciana seguisca la tendència contrària i no aposte per un sector que "altres governs tenen clar que és fonamental".

"A la Comunitat s'està perdent una oportunitat única per a impulsar la nostra indústria i la nostra cultura", adverteixen, i recorden que À Punt té la possibilitat d'exercir el seu paper com a "força tractora per a la indústria audiovisual valenciana". "I que amb ella, nosaltres, els autors i guionistes, no perdem aquest tren".

Aquest dimecres, la Plataforma d'Associacions de Productores Valencianes ha reclamat que s'augmente la partida pressupostària i es complisca així la llei de finançament de la radiotelevisió pública, advertint que l'audiovisual valencià es troba "en risc de desaparéixer" i que la proposta actual suposaria "la destrucció de més de mil de treball en les empreses del sector i la cancel·lació de produccions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento