Comunitat Valenciana

Miguel Poveda inaugurarà el cicle 'Les Arts és flamenc'

El cantaor Miguel Poveda serà l'encarregat d'inaugurar la tercera edició del cicle 'Les Arts és Flamenc' aquest dissabte, 6 de novembre, a les 21.00 hores en l'Auditori.
Archivo - Concert del cantant Miguel Poveda (ARXIU)
Archivo - Concert del cantant Miguel Poveda (ARXIU)
Ricardo Rubio - Europa Press
Archivo - Concert del cantant Miguel Poveda (ARXIU)

Trenta anys de carrera en escenaris nacionals i internacionals, quinze discos publicats i una llarga llista de guardons, entre ells el Premi Nacional de Música, avalen la trajectòria d'una de les figures més destacades de la seua generació.

Intèrpret d'espectacular timbre i 'quejío', Miguel Poveda conjumina l'essència del flamenc tradicional en un estil que reflecteix, a més, la seua fascinació per la cobla, la cançó andalusa i la poesia, subratlla el coliseu valencià en un comunicat.

Les Arts recorda als interessats que encara estan disponibles a la venda les últimes entrades per a aquest concert, en el qual l'artista català ret homenatge a les velles glòries del flamenc, versiona temes dels seus artistes predilectes i fa un repàs als seus èxits.

Després del concert de Miguel Poveda, el Teatre Martín i Soler es convertirà en l'epicentre d'aquest cicle amb el qual Les Arts, en la seua obertura a nous públics i sonoritats, proposa un acostament a la diversitat i la riquesa del 'cante jondo' i que en la present temporada comptarà amb les veus de Manuel Lombo, Arcàngel, Mayte Martín i María Terremoto.

El 27 de novembre actuarà a València, Manuel Lombo, un dels artistes amb més carisma sobre les taules, reconegut al seu torn per la seua gran capacitat de connexió amb el públic.

L'intèrpret de Dos Hermanas presenta en València el seu últim treball, 'Cante i punto'. Acompanyat per Pedro Sierra a la guitarra i Laura Marchena i Cristina Tovar en els cors i palmes, el cantaor i compositor recorre diferents estils del flamenc i reivindica l'essència més pura del cante.

El Teatre Martín i Soler rebrà el 28 de gener a Arcàngel, una de les veus més estimades pel seu caràcter melòdic i la varietat de matisos. Compositor i dinamitzador del gènere, a més de cantaor d'enjundia, està considerat, pràcticament des del seu debut professional, com un dels noms de referència en el flamenc.

Mayte Martín oferirà en Les Arts el seu cante preciosista i seré, ple de matisos, l'11 de març. Pionera i puntal del denominat 'flamenc català' i referent important de la nova onada de joves flamencs, és una de les cantaores més versàtils de la seua generació, a més de compositora i magnífica cantant de bolers.

CLAUSURA

La jove María Terremoto clausurarà el cicle de flamenc de Les Arts el 28 de maig. Descendent de la saga de la família 'Terremoto' de Jerez de la Frontera, és la legítima hereva d'una estirp de grans mestres a més d'una de les cantaoras actuals més respectuoses amb el llegat dels seus ancestres.

Als seus 21 anys ha deixat de ser una promesa del flamenc, quan es va donar a conéixer en la Biennal de Sevilla en 2016, per a convertir-se en realitat, amb el seu primer disc en el mercat, 'La huella de mi sentío', i compta amb el reconeixement dels mitjans especialitzats, que la proclamen com 'la princesa del cante jondo'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento