Comunitat Valenciana

AVA-Asaja acusa el Govern de "discriminar els valencians" amb el finançament, l'aigua, la PAC o el Corredor

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha acusat aquest dijous al Ministeri d'Agricultura de situar la Comunitat Valenciana "a la cua" en el repartiment de les ajudes estatals a l'execució de projectes d'inversió dins del Pla d'impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l'agricultura i la ramaderia en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El Ministeri encapçalat per Luis Planas destina al sector agrari valencià 2,9 milions d'euros, la qual cosa representa "únicament" un 2,8% del pressupost nacional que supera els 102,7 milions, lamenta l'organització agrària en un comunicat.

Segons el president d'AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, el Govern central "aplica uns criteris que no s'ajusten a l'agricultura valenciana i perjudica a qui més necessita suports en aspectes indispensables per a la inajornable modernització del nostre sector".

Així, la Comunitat Valenciana "només" té assignats 659.059 euros (2,3% del pressupost total) en inversions per a sistemes de gestió de fems en ramaderia; 900.690 euros (2,2%) per a la transformació integral i modernització d'hivernacles; 478.770 euros (5,7%) en inversions d'eficiència energètica i energies renovables (biogàs i biomassa agrícola); i 874.479 euros (3,3%) en l'aplicació d'agricultura de precisió i tecnologies 4.0 en el sector agropecuari.

"Una vegada més -lamenta Aguado- la Comunitat Valenciana ix mal parada d'un repartiment de diners públics a nivell nacional. El Govern central torna a discriminar els valencians com ja ocorre amb el finançament autonòmic, l'aigua, la Política Agrícola Comuna (PAC) o el Corredor Mediterrani", ha censurat.

En el cas d'aquestes ajudes, el dirigent d'AVA-Asaja assegura que l'Executiu central "ens col·loca en el furgó de cua quan l'agricultura valenciana és una de les més antigues i, per tant, requereix un major esforç inversor per a modernitzar les seues explotacions i adaptar-se a les necessitats del futur".

Així es pregunta si "és això el que entén el Govern per solidaritat entre territoris?" i creu que "ha d'haver-hi alguna mà negra o diverses mans negres que decideixen que la Comunitat Valenciana isca perdent en tot tipus de repartiments estatals. Aquest nou cap, sens dubte, és una ofensa als valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento