Comunitat Valenciana

L'Arxiu Valencià del Disseny publica els seus fons en format digital amb 1.700 fitxes explicatives

L'Arxiu Valencià del Disseny ha publicat el seu portal web amb accés als seus fons en format digital a través de 1.700 fitxes descriptives i imatges associades del material donat, entre el qual es troben sis col·leccions completes i dos parcials. La web, accessible es pot consultar en valencià, castellà i anglés.

L'Arxiu, que compta en les seues instal·lacions en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València amb 21 fons documentals diferents, està realitzant en aquests moments una digitalització conservativa que ja supera les 20.800 imatges, ha indicat la Universitat de València en un comunicat.

Ara com ara, són accessibles 1.700 fitxes descriptives d'aquests fons, les quals porten associades almenys una imatge fins a un màxim de tres.

Es tracta de fitxes bibliogràfiques (128) sobre llibres, revistes i catàlegs; fitxes de productes i dissenys (620) individuals corresponents a objectes, com llums, mobles i joguets, amb informació tècnica i històric-artística; i fitxes que descriuen cadascun dels fons de l'Arxiu (prop d'un miler) d'acord amb la normativa internacional sobre descripció de documents arxivístics.

A través de la web de l'Arxiu, l'usuari té accés als fons complets del Col·legi de Dissenyadors d'Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV), Curvadora Valenciana, Hijos de Mariano García, La Mediterrània, Mariner i Mateu de Ros; i als fons parcials de Martínez Peris i Vicent Martínez, que estan en procés de descripció.

Pròximament, s'obriran també els fons d'Eduardo Albors, Punt Mobles, Espai Corbat, Gasisa, Paco Bascuñán, Xavier Bordils i JJ Belda, entre uns altres.

En el menú que presenta el lloc web de l'Arxiu es troba tota la informació tècnica i administrativa requerida així com la relativa a dades de contacte, horaris d'obertura i atenció, etcètera; i, d'una manera més completa, tot sobre els llegats que ara com ara custòdia, ordenats alfabèticament i també amb les últimes incorporacions.

També està accessible una sèrie de vídeos sobre la 'Memoria etnográfica del diseño', protagonitzats per Arturo Catalá, dissenyador d'interiors; Sílvia García, dissenyadora industrial; i Vicent Martínez, dissenyador i cofundador de Punt Mobles.

D'altra banda, disposa d'un catàleg amb un sistema de cerca avançat que es pot gestionar mitjançant la selecció directa dels fons, així com a través de la taxonomia de la cerca: disseny, estils i períodes.

Des d'ací també es poden consultar els fons bibliogràfics disponibles entre llibres, revistes i catàlegs. Per a facilitar la navegació, tots els llegats són accessibles des de la portada, on es troba el primer sistema de cerca amb dos filtres fonamentals: el disseny, que pot ser d'interiors, de moda, de producte, gràfic i il·lustració gràfica; i els estils i períodes de més recents a més antics, que són l'Historicisme, el Racionalisme- Estil internacional-Moviment modern (1925-1965), l'Art déco (1920-1939), la Bauhaus (1919-1928) i el Modernisme (1880-1914).

La publicació del portal web de l'Arxiu era una de les accions principals en l'estratègia de difusió, accessibilitat, posicionament i reputació de l'espai documental amb el disseny de la marca, firmat per Patricia Bolinches, i la seua presència en els social mitjana a través dels seus comptes en Facebook, Twitter i Instagram.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento