Comunitat Valenciana

El Golem Fest de literatura fantàstica torna després de la pandèmia "amb més força" i un homenatge a Elia Barceló

El Golem Fest València -Festival de Fantasia, Terror i Ciència Ficció- celebrarà del 5 al 14 de novembre la seua tercera edició en la qual, després del parèntesi obligat per la pandèmia, tornarà "amb més força" i un ampli programa d'activitats on destaca l'homenatge a l'escriptora Elia Barceló.
L'escriptora Elia Barceló (arxiu)
L'escriptora Elia Barceló (arxiu)
EUROPA PRESS
L'escriptora Elia Barceló (arxiu)

L'oferta cultural s'ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa celebrada en el Monestir de Miquel dels Reis i que ha comptat amb la presència de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez; la directora del Golem Fest, agent literari, editora i promotora d'autors i esdeveniments culturals, Susana Alfonso i el director de màrqueting del certamen i fundador de Bibliocáfe, José Luis Rodríguez-Núñez.

El festival brindarà als aficionats a aquests gèneres dos caps de setmana "plens d'actes on la fantasia, el terror i la ciència ficció ompliran enguany l'auditori Joan Plaça del Jardí Botànic".

Carmen Amoraga ha celebrat que Golem Fest València és "un punt de trobada per als apassionats d'aquest gènere que creix i creix sa"."Eixa és una bona notícia per a fomentar la lectura i activar la vida cultural d'aquesta ciutat", ha asseverat.

La directora general ha considerat que és "responsabilitat de tots augmentar els índexs de lectura i que la cultura impregne a la societat". "Els agents i entitats culturals han d'organitzar i promoure aquest tipus de trobades i la Generalitat col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats amb els projectes que ens presenten", ha declarat.

Per la seua banda, Maite Ibáñez ha subratllat que és "un plaer col·laborar de nou amb aquest festival, a través de les biblioteques municipals, acollint una part de la programació en la biblioteca Azorín, de Patraix". D'aquesta manera, ha dit, les biblioteques municipals se sumen al Golem Fest, per a "apropar la literatura i la il·lustració a la ciutadania".

Els organitzadors destaquen que, "com és marca essencial de la casa, el festival torna amb el fantàstic més literari i interessats en la dona escriptora de gènere", amb noms com Pilar Pedraza, Elia Barceló, María Zaragoza, Marta Carnicero, Ariadna Castellarnau, Giovanna Rivero o César Mallorquí, Alfonso Mateo Sagasta, Edmundo Paz Soldán, Javier Negrete, Jon Bilbao y Pablo Martín, entre altres.

Enguany el Golem d'Honor recau en la versàtil escriptora Elia Barceló, amb el qual es reconeixerà la seua llarga trajectòria dins del gènere.

El Golem Fest proposa tertúlies, presentacions, col·loquis, entrevistes, que es duran a terme a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic durant els dos primers caps de setmana de novembre (dies 5, 6, 7, 13 i 14), units, així mateix, per una exposició, 'Brujas blancas, hadas negras', de la il·lustradora Judit García-Talavera, les obres de la qual apareixen en el llibre de relats escrit per Gemma Solsona, que s'inaugurarà el divendres dia 5 de novembre en la Biblioteca Patraix-Azorín i que es mantindrà fins al dia 14 de novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento