Comunitat Valenciana

Mostra Viva premiarà la "fidelitat mediterrània" de Javier Mariscal o Capella de Ministrers

El festival Mostra Viva del Mediterrani reconeixerà el 4 de novembre la tasca del dissenyador Javier Mariscal, la periodista Lola Bañón, la banda Capella de Ministrers i l'actriu i directora teatral Magüi Mira.
Premiats per Mostra Viva 2021
Premiats per Mostra Viva 2021
MOSTRA VIVA
Premiats per Mostra Viva 2021

Es tracta dels premis Pont del Mediterrani, que enguany reconeixen el compromís i la fidelitat amb la cultura i la societat del Mediterrani en una època convulsa, complicada i de retrobament entre pobles, pensadors i artistes a causa de les dificultats sanitàries.

Totes les distincions s'entregaran el dijous 4 de novembre en La Nau de la Universitat de València (UV), a partir de les 19 hores, com a tancament a l'edició de 2021, avança l'organització.

En concret, el Pont d'Honor guardonarà el treball de l'organització Medcities en la figura del seu secretari general Josep Canals. Aquest premi posa en valor el treball de l'entitat articulada des de 1991 com a xarxa de ciutats i iniciativa del programa Mediterranean Environmental Technical Assistance.

Dins del compromís cultural, els Pont del Mediterrani reconeixeran en aquesta edició la tasca de creadors i pensadors com el dissenyador Javier Mariscal, sempre vinculat a Mostra Viva; el grup Capella de Ministrers, la trajectòria professional del qual en l'àmbit de la recuperació de la música antiga i barroca de la regió cultural es reflecteix el seu últim treball 'Mediterrània', l'escriptora, periodista i pensadora Lola Bañón o l'actriu i directora teatral Magüi Mira.

Tots són referents en la seua especialitat i representants d'una actitud i recuperació de les vinculacions culturals del Mediterrani. A més, el Pont Jove distingirà a la joventut de la Fundación Asamblea de Ciudadanos del Mediterráneo (FACM), un guardó que arreplegarà Alexandre Ribere en la seua representació.

El festival entregarà un Pont ex aequo al compromís cultural a Vicent Gregori, Sant Juan i Antonio Llorens, fundadors de l'organització que va engegar Mostra Viva i tots promotors d'"una iniciativa social i cultural que ha tornat a situar València com a capital i referent de l'àmbit geogràfic i cultural de les dos ribes".

Com a guinda actuaran la narradora oral Almudena Francés i els premiats Capella de Ministrers en un acte conduït per Amàlia Garrigós. Els Pont del Mediterrani reconeixen en el seu conjunt la solidaritat i l'activisme cultural en la recuperació de ponts culturals i socials i el reconeixement universal de cultures unides pel mestissatge, la fusió de creences, la llibertat i la solidaritat. Aquests premis estan simbolitzats en una escultura de l'artista Pablo Sedeño.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento