Comunitat Valenciana

Mig centenar d'il·lustradors retraten els desnonaments o l'especulació a la Fira del Llibre

L'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana - APIV ha convertit el dret a una vivenda digna en el protagonista de la seua tradicional exposició col·lectiva de la Fira del Llibre de València, que se celebra del 14 al 24 d'octubre als Jardins de Vivers.
Una de les il·lustracions de la mostra
Una de les il·lustracions de la mostra
LAURA DÍEZ
Una de les il·lustracions de la mostra

Desnonaments, gentrificació, especulació immobiliària, lloguers inassequibles... són algunes de les situacions que demostren que l'accés a la vivenda s'ha convertit per a gran part de la ciutadania en un "niu de violències" que dificulten la seua trajectòria vital.

Sota el títol 'Si és que hi ha cases d'algú' i un cartell de Luis Galbis, aquesta mostra arreplega les il·lustracions de 54 socis de l'entitat i es pot visitar en la carpa de la Generalitat Valenciana dins del recinte firal. L'acte d'inauguració se celebra el dissabte 16 a les 13 hores.

"Conscients de la responsabilitat social i política que tenim com professionals de la il·lustració, volem reflexionar d'una manera àmplia, crítica i reivindicativa sobre el dret a una vivenda digna i sobre les actuacions polítiques i empresarials que dificulten l'accés al mateix per part de la població", manifesten els il·lustradors valencians.

Les violències masclistes, el drama dels refugiats o la Llei Mordassa són alguns dels temes que han abordat en les últimes edicions d'aquesta mostra anual de caràcter literari i social que es realitza en el context de la Fira del Llibre de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento