Comunitat Valenciana

El PSPV demana al PPCV que deixe la "confrontació inútil" entre CCAA pel finançament

El portaveu socialista d'Hisenda a Les Corts, José Muñoz, ha instat el PPCV a "deixar la confrontació inútil entre territoris" i centrar-se a garantir que el seu líder nacional, Pablo Casado, renuncie al model de finançament autonòmic que defenia, amb el qual "els valencians perdrien 1.450 milions d'euros".
El diputat del PSPV José Muñoz en el Debat de Política General
El diputat del PSPV José Muñoz en el Debat de Política General
Inma Caballer/LES CORTS
El diputat del PSPV José Muñoz en el Debat de Política General

Així ha respost les declaracions del seu homòleg al grup 'popular, Rubén Ibáñez, qui aquest dijous ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que "es deixe de paraules i passe als fets" i complisca amb les resolucions de les Corts per a exigir a Pedro Sánchez un nou finançament".

Per contra, el diputat del PSPV ha sostingut en un comunicat que "sempre que Casado ve a la Comunitat Valenciana, o bé no fa referència alguna a les nostres reivindicacions, o directament promet deixar els valencians en el furgón de cua".

"Si Ibáñez vol començar a saldar comptes pendents, recomanem que se centre en la llarga llista de compromisos que el PP ha adquirit i no complit", ha asseverat, i ha convidat al PP a utilitzar "la mateixa energia" a fer complir al seu partit a nivell nacional el compromís, firmat en el pacte de reconstrucció de les Corts, d'acabar amb el 'dúmping' fiscal de Madrid "i les desigualtats que genera".

Amb tot, el socialista ha celebrat "el recent interés del Partit Popular en matèria de finançament" i s'ha preguntat "si pensen convertir les paraules en fets" quan siga el moment de votar al Congrés el nou sistema de finançament.

El PSPV-PSOE, ha recalcat, té clar que serà benvingut tot aquell que vullga sumar-se a exigir allò que és just", encara que ha avisat que "ni el Consell de Ximo Puig ni el Partit Socialista van a acceptar lliçons d'els qui han exhaurit i menyspreat sistemàticament a aquesta terra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento