Comunitat Valenciana

El PSPV proposa impulsar l'experiència laboral europea entre els joves i coordinar l'estratègia valenciana amb la UE

La portaveu de Joventut del PSPV-PSOE a Les Corts, Aroa Mira, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual planteja impulsar l'experiència laboral europea entre els joves valencians i coordinar l'estratègia valenciana de la joventut, emmarcada en el Pla Ariadna, amb el Pla Alma anunciat per la Unió Europea.

A més, la iniciativa proposa realitzar una agenda política d'impuls a la joventut, amb motiu de la celebració en 2022 de l'Any Europeu de la Joventut, així com promoure que les entitats juvenils valencianes participen en la Conferència Europea que determinarà les polítiques per a aquest sector de la població, segons ha informat la formació en un comunicat.

"No podem permetre que els joves tornen a ser els grans oblidats", ha remarcat la diputada, al mateix temps que ha subratllat que són les institucions les que han d'"estimular la participació dels jovess en els mecanismes polítics", perquè "només així aconseguirem establir una aliança entre generacions que els permeta poder tindre una vida digna".

A més, Mira ha apuntat que els socialistes volen que "la Comunitat Valenciana siga part fonamental de l'impuls de les polítiques de joventut europees".

Finalment, la portaveu socialista de Joventut a Les Corts ha recordat que el Pla Ariadna anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, "contempla 1800 milions d'euros fins el 2027 per a la joventut" i ha explicat que aquest "serà complementat amb el Pla Alma anunciat la Unió Europea que donarà una primera oportunitat laboral a persones joves sense treball, i que no han tingut l'oportunitat de formar-se".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento