Comunitat Valenciana

Unides Podem-EU reclama el traspàs de les competències de Rodalies per a 2022 davant les "deficiències" del servei

Esquerra Unida ha reclamat el traspàs de les competències de Rodalies a la Generalitat per a 2022 davant les "deficiències" del servei, que "acumula un cúmul de problemes que venen des de lluny, però que en els últims temps s'han intensificat, fins i tot donant motiu a protestes ciutadanes enguany passat".
Archivo - Arxiu- Imatge d'una estació de Rodalies de Renfe
Archivo - Arxiu- Imatge d'una estació de Rodalies de Renfe
COMPROMÍS
Archivo - Arxiu- Imatge d'una estació de Rodalies de Renfe

La formació ha impulsat aquesta proposta en la seua Comissió Executiva perquè es puga debatre amb el Govern estatal i s'incloga en els Pressupostos Generals de l'Estat de l'any 2022, segons arreplega el partit en un comunicat.

En aquest sentit, Esquerra Unida ha lamentat que el servei de Rodalies "continua sent gestionat per l'Estat tot i estar tant temps reivindicant les competències i malgrat estar prevista en l'Estatut d'autonomia".

Des de la formació han reivindicat un "nou model de Rodalies amb capacitat per a vertebrar el territori, reduir l'ús del vehicle privat i que estiga centrat en les necessitats de la ciutadania valenciana", en entendre "la necessitat d'una gestió directa per a prioritzar aquest servei davant el de l'alta velocitat, que ha rebut en els últims anys quatre vegades més inversió que el de Rodalies".

El responsable d'Acció Política d'Esquerra Unida, Cristian Veses, ha defès que, amb els recursos "suficients", la Generalitat Valenciana "està preparada per a gestionar el servici de Rodalies des de l'entitat FGV". "Una gestió més pròxima al territori amb millor coneixement de les necessitats donaria millors inversions i finalment una millor qualitat del servici", ha incidit.

Per a Veses, "la pèrdua constant d'usuaris als Rodalies valencians és una mostra del maltractament sistemàtic i la desastrosa situació: la reducció de freqüències, les cancel·lacions i problemes constants amb la puntualitat han augmentat la desconfiança entre la ciutadania".

"Aquesta degradació del servici venia donant-se per manques estructurals i per l'infrafinançament valencià, qüestions que s'hauran d'abordar amb el traspàs competencial", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento