Comunitat Valenciana

Sagunt a Escena conclou amb més de 9.000 espectadors i un 84% d'ocupació dels seus espectacles

La 38 edició de Sagunt a Escena, celebrada del 4 al 29 d'agost, ha conclòs amb 9.226 espectadors en total, distribuïts en una programació de 22 espectacles en cartell i un total de 24 funcions, que han arribat a un 84,8 per cent d'índex d'ocupació total dels aforaments.
Edipo a Sagunt a Escena
Edipo a Sagunt a Escena
GVA
Edipo a Sagunt a Escena

Imma Expósito, directora artística del festival, ha mostrat la seua satisfacció en un comunicat per la clausura d'una edició en la qual els objectius marcats "s'han pogut complir en una edició que assenyala el camí de la recuperació pels anys pròxims".

"Més enllà de les xifres, que considerem molt bones, el festival s'explica des de l'experiència, el poder compartir amb la resta d'espectadors les nits màgiques del teatre romà, el silenci absolut que en alguns moments ens provocaven els actors i actrius, així com l'espontaneïtat dels aplaudiments fora de guió i els somriures dibuixats en els rostres dels presents", ha indicat Expósito.

Al Teatre Romà, principal espai on es desenvolupa el festival, han tingut lloc 10 funcions, amb 6.411 espectadors i cinc funcions amb totes les entrades venudes: 'Edipo' de Paco Becerra i Luis Luque; el concert del pianista James Rhodes; 'Guerrero' d'Eduardo Guerrero, Pasión Vega i Maria Terremoto; 'La Casa de los Espíritus' de Carme Portaceli; i 'Sonoma' de la companyia del coreògraf valencià Marcos Morau, La Veronal, van esgotar les localitats disponibles.

L'Off Romà, el bloc de programació que té lloc en diferents espais de la ciutat de Sagunt i que ofereix espectacles gratuïts, ha acollit 14 funcions, amb 2.815 espectadors en total. Tres de les funcions programades han completat l'aforament disponible: 'Eleuthería: libertad' de Scaena Graecolatina, 'Translúcid' de Smoking Souls i 'Al aire' de la companyia saragossana Nostraxladamus.

Un total de 502 treballadors de la cultura han estat implicats en aquesta edició de Sagunt a Escena: 124 persones han treballat directament en l'equip d'organització del festival, amb 31 perfils professionals diferents en funció del servici, i 378 professionals de la part artística, dels quals 135 han sigut artistes davant el públic i 243 pertanyents als equips de producció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento