Comunitat Valenciana

València Activa i Avaesen llancen Clean Connect VLC per a atraure startups cleantech europees

  • Amb el programa "es crearan sinergies entre institucions, grans empreses i 'startups' per a facilitar l'accés de la innovació".
  • L'Ajuntament vol convertir la ciutat en referència internacional en emprenedoria contra el canvi climàtic.
vlc tech city
vlc tech city
Ajuntament de València
vlc tech city

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, i AVAESEN van presentar ahir Clean Connect VLC, un programa que té com a objectiu impulsar l'emprenedoria cleantech a València, a més d'atraure startups europees d'aquest sector amb l'objectiu que s'establisquen a la ciutat.

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ressalta que “gràcies a aquest programa, impulsat des de la col·laboració públic-privada, València es posicionarà com a ciutat d'emprenedoria clean-tech”.

“Gràcies a aquesta convocatòria es crearan sinergies entre institucions, grans empreses i startups a la ciutat de València per a facilitar l'accés de la innovació al mercat i dirigir la innovació de startups cap a les prioritats del European Green Deal”, va remarcar la regidora.

“Som una ciutat amb un ecosistema fort i especialitzat en el qual es creen i creixen solucions per a millorar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic; per això secundem i impulsem iniciatives com Clean Connect VLC i treballem de la mà d'entitats referents com AVAESEN , a través de xarxes com a Global StartupCities, reafirmant-nos com una ciutat compromesa en la lluita contra el canvi climàtic i sent reconeguda com a líders en l'àrea d'innovació climàtica”, va defensar Bernabé.

Per part seua, Bianca Dragomir, directora general d’AVAESEN, va explicar que “València és un pol d'atracció de talent i emprenedoria, amb Clean Connect VLC posarem al servici de la ciutat l'experiència d’AVAESEN com a clúster europeu de referència per a aconseguir atraure solucions cleantech de tota Europa que les nostres empreses puguen implementar i millorar la vida de la ciutadania”.

Aquesta iniciativa propícia la generació de sinergies entre 5 corporates i 5 startups, les quals co-crearan les solucions als 9 reptes presentats per les empreses. Es tracta de buscar solucions a aquests reptes als quals tant elles com el sector s'estan enfrontant en el seu dia a dia, amb l'objectiu de trobar una solució innovadora en la qual la tecnologia tindrà un caràcter diferenciador i posar en valor el paper de la ciutat de València com a capital europea de l'emprenedoria cleantech.

A més, gràcies a aquesta iniciativa les startups participants podran conéixer de primera mà el talent innovador de la ciutat, tindre accés a possibles inversors i avançar en solucions a través de la co-creació de la mà de 5 de les principals corporates valencianes.

Així, les startups que desitgen presentar-se a al programa hauran d'enviar abans del 17 de setembre el formulari establert emplenat.

Europeran Innovation Area

Clean Connect VLC, programa impulsat per València Activa i AVAESEN, forma part de la iniciativa públic-privada Global StartupCities, dins del programa Europeran Innovation Area (EiA).

El EiA és un moviment geoeconòmic per a fer costat a les persones emprenedores i innovadores globals de la Unió Europea amb el major consorci públic-privat GlobalEU i l'Agenda d'Innovació impulsada per ecosistemes d'innovacions locals d'entre altres: ciutats, pobles i àrees remotes.

Dins d'aquesta iniciativa es treballa per a situar a la ciutat de València com una referència internacional en matèria d'emprenedoria innovadora contra el canvi climàtic i la millora de la sostenibilitat. També es busca que València, com Startupcity, tinga un valor afegit únic basat en la seua situació geogràfica i diversitat d'espais físics per als assajos reals de startups i pimes innovadores.

“L'Ajuntament de València, a través de València Activa, treballa a través de la col·laboració públic-privada amb iniciatives com a Global Startup Cities per a facilitar l'atenció i la formació del col·lectiu local que desitja emprendre una activitat empresarial, que repercutirà en el desenvolupament del teixit econòmic de la ciutat de València”, ha concretat Pilar Bernabé.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento